Austrijos parlamento rinkimus laimėjo Liaudies partija, antiimigracinė Laisvės partija - antra

Austrijos liaudies partija, vadovaujama jos pirmininko ir užsienio reikalų ministro Sebastiano Kurzo, per sekmadienį surengtus pirmalaiki...

Austrijos liaudies partija, vadovaujama jos pirmininko ir užsienio reikalų ministro Sebastiano Kurzo, per sekmadienį surengtus pirmalaikius rinkimus į Austrijos Nacionalinę Tarybą (parlamento žemuosius rūmus) surinko 31,4 proc. balsų ir pirmauja. Tokius oficialius duomenis paskelbė šalies Vidaus reikalų ministerija.

Antrąją vietą iškovojo prieš masinę imigraciją ir šalies islamizaciją pasisakanti Austrijos laisvės partija - 27,4 proc. balsų. Kanclerio Christiano Kerno Austrijos socialdemokratų partija užima tik trečiąją poziciją - 26,7 proc.

Ketvirtojoje vietoje - Naujoji Austrija (5 proc.), penktojoje - Peterio Pilzo sąrašas (4,1 proc.). Tad į Austrijos parlamentą pateks penkios politinės partijos.

Galutinius rinkimų rezultatus VRM paskelbs ketvirtadienį, kai bus suskaičiuoti paštu balsavusių austrų balsalapiai, kurių buvo išduota 889 tūkst.


Susiję

Pasaulis 3156810010582917747

Rašyti komentarą

9 komentarai

Pikc rašė...

A, tai dar nelaimėjo - bet tendencijos geros. Sklinda gandai, kad labai tikėtina Laisvės ir Liaudies partijų koalicija.

Anonimiškas rašė...

Nauji vėjai Europoje. Švedijoje moderatai irgi ėmė pasisakyti prieš masinę imigraciją, nes artėja rinkimai, nors prieš porą metų kalbėjo atvirkščiai. Ir mūsų prisitaikėliams metas sukrusti. "Integracija" išeina iš mados.

Pikc rašė...

Nesukrus: tie "mūsiškiai" išsižioję laukia, ką sajūzo politbiuras pasakys, o pas anuos - brežnevinė stagnacija, jei ne blogiau. Žodžiu, tuoj pasipils postringavimai apie fošyzmo-racizmo-nacyzmo seubą-halakaustą bei "prorusiškus" austrus. :)

Anonimiškas rašė...

Gal tada mes jiems pasakysim, kad neišrinksim kitai kadencijai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Jiems dzin - pagal sąrašus praeis. ;)

Anonimiškas rašė...

Neblogai, linkėjimai austrams. Kai buvo maršai Goteborge, Švedijoje, straipsniuose buvo užsiminta apie ,,Šiaurės lygą'' - sprendžiant iš santūrių apibūdinimų, tai patriotinis Skandinavijos judėjimas. Kas apie jį žinoma?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Beje, įdomi info:
"Dar įdomu yra tai, kokias purvinas technologijas šį kartą bandė taikyti gėdingai pralaimėję socialdemokratai. Pastarieji nusisamdė skandalingąjį Izraelio polittechnologą Talį Zilberšteiną, anksčiau dirbusį su Ukrainos dujų princese Julija Timošenko.
Kuris įžūliai bandė kompromituoti Kurz'ą ir jo partiją tipinėmis leftistų juodosiomis technologijomis, neva jų vardu kurdamas visokias "palaikančias Kurza" neonacių, rasistų, antisemitų ir kitokių neigiamų personažų grupes facebooke.
Tačiau buvo sučiuptas už rankos ir sukūrė tikriesiems užsakovams - socialdemokratams daug reputacinių problemų. Sukčių-nevykėlių niekas nemėgsta, o rinkėjai - ypač. Lietuvos politikams irgi verta iš to pasimokyti."
(https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/Fyz1CcJ89QP)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čia gal apie Šiaurės pasipriešinimo judėjimą? https://sites.google.com/site/knightstemplareurope/documents/an-overview-of-the-nordic-resistance-movement

Anonimiškas rašė...

Gali būti, kad Austrijos socdemus eilinį kartą stūme Maskva, ir Kurzo pergalė reiškia, kad Kremlius prametė daug gražaus pinigo.

item