Arvydas Juozaitis. Dviguba pilietybė - melas

Paūmėjusios globalistų aistros kaunantis dėl dvigubos pilietybės pasiekė aukštakrosnės laipsnį. Nors bėk ir rėk, emigruok. Tik išlėkęs iš...

Paūmėjusios globalistų aistros kaunantis dėl dvigubos pilietybės pasiekė aukštakrosnės laipsnį. Nors bėk ir rėk, emigruok. Tik išlėkęs iš Tėvynės, matyt, kokioje numylėtoje Anglijoje nebejausi jų. Bet, matyt, ir ten - ne. Transatlantistai pasieks tave net įlindę į TV „diskusijų šou“, kur laimi garsiausiai šaukiantis chamas. Net ausų neužsikimši - perrėkia sandariausius kištukus.

Dviguba pilietybė tik paskatins naują emigracijos bangą - ar girdėjome tokią mintį? Nė žodžio. Nė vieno tyrimo, nė vieno balso. Nes reikia šaukti priešinga, ir tik viena kryptimi. Šaukti taip, kad nesigirdėtų klausimo: „Ponai ir draugai, o juk dviguba pilietybė tik skatina Lietuvos išvarymą iš Lietuvos.“

Ponai ir draugai, nekalbėkime apie labai retus atvejus (tokių visuomet atsiras), o pabrėžkime grėsmingą tendenciją.

Pirma. Kodėl protagonistai kalba tik apie dvigubą pilietybę? Atidenkime jų kortas ir pamatysime, kaip atsiveria Pandoros skrynia. Lietuvis godus, jam, kad taptų pasaulio piliečiu, netrukus reikės ne dviejų, o trijų ir t.t. pasų.

Antra. Globalios Lietuvos aktyvistai reikalauja dvigubos sąžinės (trijų pilietybių atveju - trigubos, ir t.t.) žmogaus. Viena Tėvynė, viena ir sąžinė. Net komunistai žinojo šią aksiomą, todėl ir kūrė viengubą „tarybinį žmogų“. Tuo metu mūsų globalistai siekia „euro-transatlantinio žmogaus“. Susidvejinusio, šizofreniško.

Trečia. Žmogus, įgyjantis JAV pilietybę, priesaika atsisako visų kitų valstybių pilietybių. Kodėl būtent JAV lietuviai iki pastarojo meto labiausiai kaitino dvigubos sąžinės „piliečius“? Vadinasi, papuvę lietuvių pamatai.

Ketvirta. Tėvynė, pasakys oponentai, - tai viena, valstybė, kurioje gyvenu, - kita. Tai ir mylėk Tėvynę, ir grįžk į ją. O jeigu pabėgai iš jos, net išsižadėjai jos svetimu pasu, tai padėk jai būdamas ir kitos valstybės piliečiu. Turėk sąžinės. Kur čia problema? Juk niekas netrukdo.

Penkta. Atvirai ir skaudžiai: Lietuvos pilietybė absoliučiai daugumai pabėgėlių reikalinga tik kaip tiesiausias kelias į Tėvynėje paliktą turtą, žemę. Juk tada be jokių papildomų sąnaudų galės prekiauti, pardavinėti žemę užsieniečiams. Nereikės peržengti įvairiausių teisinių, kainuojančių procedūrų.

Šešta. Kokias kiaulės akis reikės turėti lietuviui, kai jis su Lietuvos pasu kišenėje skubės pagalbos ne į Lietuvos ambasadą ar konsulatą, o, tarkime, į Anglijos ar Airijos? O juk taip ir bus, ten „solidžiau“. Ir apskritai, kokiai šaliai tada atstovaus lietuvis? Šizofreniškai kelioms?

Septinta. Bjauriausia tezė... Lietuvos Konstitucinis Teismas jau tris kartus (kartą net prezidentei D.Grybauskaitei) išaiškino, kad „dviguba pilietybė“ pagal Konstituciją negalima. Taškas. Reikia referendumo. „Ne!“ - sako toks ponas ir draugas Žygimantas Pavilionis (jį reikia paminėti, nes jis itin jėzuitiškai ir akiplėšiškai tai daro). Ne, sako ir jo sekėjai. Konstitucija, matai, yra „euro-transatlantinė“ (tai svarbiau negu lietuviška), ją galima vartyti taip, kaip reikia „šiuo metu“. Visa tai primena prievartautojo požiūrį į vargšę mergelę: vieną kartą atstums, antrą kartą neprileis, trečią kartą... Bet kur tau, aš jai ketvirtą kartą užtaisysiu, ir ji tada jau niekur nesidės! Rusais pagąsdinsiu, kad tie baisiau prievartaus.

O kur dėsimės mes, broliai lietuviai? Juk su vienu pasu, viena pilietybe liksime antrarūšiai, netikri „euro-transatlantiniai“ lietuviai. Likome namuose, Tėvynėje, ją labiau mylėjome už pabėgėlius. Vadinasi, neverti kitų valstybių privilegijų. Ką gi, kvaili ir kalti. Bet kol dar galime, pasakykime: DVIGUBA PILIETYBĖ - MELAS.


Susiję

Politika 1465962750239255577

Rašyti komentarą

40 komentarų

Audrius rašė...

Privalo būti viena pilietybė. Bent kiek mąstančiam dėl to nekyla abejonių. Nesvarbu ar tu lietuvis, rusas, uzbekas, anglas, turi būti savo, vienos šalies pilietis.

Anonimiškas rašė...

spaudimas emigruoti "rezultatu" 1 mln. Lt pieliečių yra to "melo" alfa ir omega. Už tokius dalykus Juozaitis privalo pradėt nuo valdžios vykdomos politikos ištakų iki šių dienų (emigracijos srautai tik auga).Išdraskytų tokios politikos pasekoje šeimų galvoms ir į galvą neateitų apkaltinti kažkokia išdavyste savo nuo bado pabėgusių vaikų.Taip ,kad nuo "skaudančios" net nebandyk kaltės verst ant "sveikos" galvos ,ponuli.Gal užteks tų teorijų - laikas suvest tikrąsias sąskaitas su tikraisiais Lietuvos nelaimių kaltininkais .Antroji pilietybė - tik pasekmė viso to minėto nusikalstamo gaivalo.Tikrai tai nėra gėris ,bet ,dar kartą kartoju: kvaila būtų kaltinti senus tėvus išlaikančius emigrantus ,kai šalyje vykdomas atviras gyventojų genocidas : ir jauniems ir seniems pensininkams.

Anonimiškas rašė...

Vienas lietuvis - viena Lietuvos pilietybė. Amen.

Anonimiškas rašė...

Ne lietuvis, o pilietis. Kol to nesuprasi, turėsi eilę penktų kolonų. Ir turi, nes nesupranti. Juozaitis visiškai teisus.

Anonimiškas rašė...

Kas per amerikietiškas požiūris į tautybe ir pilietiškumas

Anonimiškas rašė...

Arvydas Juozaitis tinklalapyje Propatria. Skaitau ir negaliu patikėti. Apie temos analizę ir kalbėti nėra ko. Iškart prisiminiau graudulingai virpulingą A.Juozaičio raginimą balsuoti ar tai už Brazauską, ar už Paulauską per vienus Lietuvos prezidento rinkimus: ,,Tai ką daryti? Juk žinome ką.''

Pikc rašė...

Nebūtinai. Yra tikimybė, kad tiesiog nesusišnekate. Išties, lietuvis - tai tautybė, o ne pilietybė. Jų sukergimas - ne amerikoniškas, o prancūziškas (po jakobinų perversmo) išmislas - amerikonai jį tik perėmė (ir tam turėjo GEROKAI daugiau priežasčių, negu prancūzai). Lietuvos gi atveju, atsižvelgiant į tai, kad mūsų valstybė (turiu omenyje Lietuvos Respubliką) buvo sukurta ir atkurta kaip TAUTINĖ valstybė, toks kergimas yra visiškai žalingas ne tik mums, bet ir kitataučiams mūsų piliečiams. Mes ne lenkai - pas mus valstybėje turi būti integracija, o ne asimiliacija. ;)

Pikc rašė...

Nematau, ko čia stebėtis: kiek suprantu, skelbiami pasisakymai konkrečia tema, o ne viskas, ką konkretus asmuo yra pasakęs - t.y. pagal straipsnio turinį, o ne pagal jo autorių. Šiuo atveju, nors pasisakymas mano skoniui ir per daug emocingas, bet "į temą". Tiesą sakant, nenustebsiu, jei kada ir kokios N. Vasiliauskaitės tekstas čia atsiras, nes panašu (pvz. sprendžiant pagal reakcijas į keulagalvių debilų ar lidlinių mankurtų "pasisklaidymus"), kad mergina po truputį protan ateina. :)

Anonimiškas rašė...

Jeigu si str.butu parases koks Jonaitis ar Petraitis,suglumciau,bet Juozaicio protu neabejoju.Abejoju jo nuosirdumu ir meile Tevynei.Kazin nuo kada taip giliai Tevyne ir tauta myli?
Tik nereikia,pone Juozaiti,emigrantu vadinti pabegeliais.Man regis,niekas nebego,tik ramiai isskrido ar isvaziavo,nebepakeldami gyvenimo savoje salyje.O kodel tas gyvenimas toks sunkus,manau,niekam nepaslaptis.Nepaslaptis,jums Juozaiti,kodel tokie kaip jus ir panasus bijote dvigubos pilietybes.Bijote,kad jaunoji karta,gavusi puiku issilavinima ir issimokslinima svetur,sugrys i Lietuva ir parodys ,kas yra kas.

Autochtonas rašė...

naivu teigti jog dviguba pilietybe bus tas akstinas, kuris nutautėjusius ir svetur šaknis įleidusius Lietuvos pabėgėlių vaikus sugražins į Lietuvą. Norai dėl emigrantų jūsų gražūs, bet relybė šiuo klausimu atsuks jums špygą.

Anonimiškas rašė...

p.s O dėl iliuzinių svajonių, suteikti Rusijai ir Lenkijai realius įrankius ginti "dvigubą" pilietybę turinčius ir Lietuvos "skraudžiamus" "JŲ" piliečius - nepateisinama politinio infantilumo viršūnė.

Anonimiškas rašė...

p.s2 "GINTI" turėjo būti kabutėse.

Anonimiškas rašė...

Tai esate prieš dvigubą pilietybę! Skaldyk ir valdyk.

Anonimiškas rašė...

Visos valstybės nori turėti kuo daugiau piliečių, išskyrus Lietuvą.

Anonimiškas rašė...

O jei rimtai - ar žinote, kodėl nesiūlomi dvigubos pilietybes suteikimo teisiniai mechanizmai, saugantys Lietuvą nuo destrukcijų ir kodėl apskritai nesiimama šito darbo rimtai?

Joooo rašė...

Kažkas panašaus būtų jei sūnui išvykusiam į užsienį atimčiau pavardę,dirbtinis šeimos mažinimas?

Pikc rašė...

Sakyčiau, GEROKAI negudrus palyginimas. ;)
Iš tikrųjų, kažkas panašaus būtų, jei tas emigravęs sūnus ATSISAKYTŲ tos pavardės. ;)

Pikc rašė...

Esu prieš infantilius debilus (kurie, beje, prie to skaldymo ir prisideda). ;)

Pikc rašė...

Mano galva, čia ne "iliuzinės svajonės", o gana reali grėsmė. Ir taip - bandymai sudaryti sąlygas jos realizavimui išties yra "nepateisinama politinio infantilumo viršūnė". ;)

Pikc rašė...

Tai kad yra tie teisiniai mechanizmai, tik jais piktnaudžiaujama: gi ne vienas atvejis buvo, kai visokiems veikėjams pilietybė be pagrindo dalinama - o juk turėtų būti "atskirais atvejais", už ypatingus nuopelnus tautai ir valstybei.

Pikc rašė...

Parūpo sudalyvauti kvailiausio pasisakymo konkurse? ;)

Pikc rašė...

Truputį info į temą: http://alkas.lt/2017/10/20/konstitucinis-teismas-dar-karta-paaiskino-kad-daugybine-pilietybe-gali-buti-iteisinta-tik-referendumu

Anonimiškas rašė...

Man regis,kad cia ne tik pilietybes klausimo problema.Turejau lietuviska saskaita SEBo banke(nuo senu laiku,kai dar buvo Vilniaus bankas).Pardavus mamos buta,pervedziau ten pinigelius.Jais naudojuosi,kai atvykstu i LT,beto,reikia dar padeti senolei uosvienei islaikyti bei zmonos seseriai pagelbeti.Atisitiko taip,kad jau nebeveikia kodu lentele,reikia generatoriaus valdyti savo saskaitai is JAV.Pabandziau banke gauti generatoriu.Ka jus manote? Kadangi gyvenu JAV,nors esu LT pilietis,negaliu tureti saskaitos.reik papildomu prasymu,kad butu leidziama man naudotis lietuviska saskaita.Iki kokio absurdo priejome?Aiskinu bankui,kad esu tik Lietuvos pilietis,zaliakortis,gyvenantis JAV,turintis LT nama ir po kazkiek laiko grysiantis i LT nuolat gyventi.Ka tu!v Istatymas mat toks! Na,kadangi jokiu prasymu papildomu nerasiau ir ismaldos neprasiau,nusiemiau pinigelius ir saskaita uzdariau.Isgrauzkit,pagalvojau.Pasakyk tu kokiam tului amerikonui,gyvenanciam kazkur kitur,kad jis neturi teises tureti saskaitos Amerikos banke.Nesuprastu.
O jus cia apie Pilietybe.Nereikia Lietuvai zmoniu,nereikia specialistu,nereikia protu.Visada geriau valdyti mankurtus.Su pagarba Aras

Anonimiškas rašė...

stumiantys tą n-gubą pilietybę mėgsta remtis Airijos pavyzdžiu. tik kukliai nutyli, kad 2009 metais, sunkiausiu šaliai momentu tie airiai amerikonai susirinko žaislus, likvidavo firmas ir pabėgo iš faterlando.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ir ką bendro Švedijos banko praktika turi su pilietybės klausimu (jau nekalbu apie tai, kad tamsta, kiek suprantu, Lietuvos pilietybę tebeturite, tad čia išvis "ne į temą")? :)

Anonimiškas rašė...

Kad N. Vasiliauskaitei greitai nebeliks kito kelio, kaip tik Propatria, Tiesos ar Alkas, protinga moteris, nugalės joje protas ir žmogiškumas.

Pikc rašė...

Na, dar delfiai "iš inercijos" ją spausdins kurį laiką, manau. :)
Šiaip, mano giliu įsitikinimu, neįvyko pas ją kažkoks radikalus vertybių perversmas ir nepatapo ji pilnakrauje normalių žmonių stovyklos atstove - bet, būdama protinga, užuodė "savųjų" stovyklos smarvę, kuri, pasirodo, tokia stipri, kad komfortiškai ten sėdėti jau nebėra kaip. :)

Anonimiškas rašė...

Kad išsaugoti visuomenės pasitikėjimą, tinklalapis Propatria taip pat turi žinoti, kam pasakyti NE – ir pirmiausia tai komunistų trubadūrai, kurių, anot vaikiškos dainelės, ,,akytės plačios, ausytės stačios‘‘ – jie veikia anaiptol ne Lietuvos labui; arba siekia prisitaikyti prie naujos situacijos savo pačių naudai, arba iš pradžių apsimeta pritariantys Lietuvos valstybingumo idėjoms ir laukia patogaus momento, kad vėl galės pradėti savo griaunamąją veiklą. Vis dažniau žmonės sako, kad Estija sėkmingai progresuoja todėl, kad laiku atmetė visus buvusius nomenklatūrininkus ir valstybei priešiškų jėgų pakalikus – ir tai teisinga, ši visuomenės ir valstybės progreso dėsnį yra pastebėję daugelis pasaulio mąstytojų. Atminkite, kokią milžinišką žalą Lietuvai padarė komunistinė nomenklatūra, perėmusi valdžia Lietuvoje netrukus po 1991-ųjų metų įvykių – kas, kada ir kodėl pasiūlė K.Prunskienę į Lietuvos premjero postą? Kas buvo toliau, žino visi. Stasio Lozoraičio mirtis nuo širdies smūgio kelia įtarimų. 2000 – 2008 periodas taip pat yra dar viena Lietuvos nesėkmių grandinė – ir tai todėl, kad laiku nebuvo eliminuoti Lietuvai ir NATO priešiškų jėgų statytiniai. Privalu nekartoti šių klaidų – kaip tik todėl būtina atskirti, kuo galima pasitikėti ir kuo ne, kas yra tikras, ištikimas ir sąžiningas patriotas, kurio lojalumas Lietuvai nekelia abejonių, o kas – klastingas apsmetėlis, ir toliau išliekantis tokiu pačiu priešų įrankiu, koks visada buvo, ar tai savanaudiškas prisitaikėlis, besišvaistantis patriotine frazeologija vien dėl asmeninės naudos. Lietuvos priešai ypač mėgsta spekuliuoti sąvoka ,,visuomenės susipriešinimas‘‘ – tai ypač klastinga demagogija, kurios tikslas – kaip galima ilgiau vilkinti objektyvių procesų raidą ir tuo pačiu užmaskuoti naujai sukuriamus Lietuvos priešus. Kuo greičiau bus įgyvendintos aiškios atskirties priemonės, tuo greičiau bus galima vykdyti gyvybiškai svarbias Lietuvai reformas.

Anonimiškas rašė...

Gerb. Pikc, prisimenu savo paties patirtį su minėtu banku - yra klausimų.

Anonimiškas rašė...

Gerb. Anonimiškas, 07.43, visiškai sutinku su Jumis.

Anonimiškas rašė...

Jūs galvojate, kad sugrįš ? Prisiminkite, kiek grįžo amerikonų po 1990 metų, kiek atvažiavo jaunų, galvojusių prasisukti laukiniuose Rytuose, bet nusprendė, kad JAV galima geriau užsidirbti, nes apyvartos didelės, ir ramiau. Manau, kad 9 iš 10 negrįš, nebent pensininkais, tada pamokslaus 'o pas mus Amerikoje' ar 'o pas mus Eirijoje', 'o pas mus visur vokiška tvarka'...

Petras Šidagis rašė...

Pirmiausia, kam iš viso egzistuoja pilietybės institucija valstybėje? Pilietybės institucija sukurta savo prigimtimi gali būti tik viena, nes skirta APJUNGTI įvairių tautų Lietuvos piliečius į vieną bendruomenę bendram darbui Lietuvai ir Jos žmonių interesams apsaugoti. Tačiau jei daug atsiranda kitos pilietybės piliečių, tokia pilietybės institucija nustoja tarnauti valstybei, nes praranda prasmę. Mažai šaliai tai yra dar pavojingiau, nes įgiję Lietuvos pilietybę mūsų didelių kaimyninių slavų šalių piliečiai (tik laiko klausimas) ims rinkti mūsų šalies Seimą, Vyriausybę, prieis ir iki Prezidento institucijos. Lietuvos gausių slavų tautų bendrijų nariai, gavę antrą kaimyninės šalies pilietybę nustos integruotis į Lietuvos kultūrinį gyvenimą, nes vienos Lietuvos pilietybės, kuri juos jungė į vieną įvairių tautų Lietuvos piliečių bendruomenę neliks. Kas tuomet atsitiks su nepriklausoma Lietuva? Lietuvos kaip valstybės lauktų liūdnas likimas. Tokiu neapgalvotu žingsniu mes savo rankomis galėtume sunaikinti mūsų šalį su turtinga sena kalba ir garbinga istorija. Todėl nuodugniai moksliškai neištyrus greitai politiniu sprendimu įteisinti dvigubą pilietybę laikau tikru klaidingos ideologijos liberalų ir individualistų nusikaltimu prieš mūsų Tėvynę Lietuvą. Daugiau: (rasite per Google paiešką, įvedę straipsnio pavadinimą): "Apie dvigubą pilietybę kaip apie „dvigubą“ sąžinę".

Petras Šidagis rašė...

Straipsnelis "Apie dvigubą pilietybę kaip apie „dvigubą“ sąžinę": http://www2165.vu.lt/index.php/visuomeniskumas/13-del-dvigubos-pilietybes

Anonimiškas rašė...

Ir "tradiciškai" išlindo absoliutus "gerietis", kuriam labai rūpi visos Lietuvos reikalai,škia.Gal Lietuvos piliečiais laikas pradėt rūpintis ,o ne futuristinėm nesamonėm? O atskirties problemos Lietuvoje įžūlus neigimas iš vis išeina iš sveiko proto ribų - kokį dar čia "blogumą " pats įžiūri? Kaip supratau,pats esi tvartelio " rusai puola","komunistai kalti" apgailėtinas gyventojas. Kada ruošiatės atsakyt už Ignalinos AE darbo "laikiną sustabdymą" ,ko pasekoje šalyje startavo neadekvatus kainų kilimas (ir minėtos atskirties problemos didžiulis užaštrėjimas).Vnž.Tamstoms pretenzijų sąrašas tikrai nebaigtinis .

Anonimiškas rašė...

,,Hitachi'' projekto suspendavimas - dar blogesnis dalykas už Ignalinos atominės jėgainės uždarymą. Ir turi būti įvardinti konkretūs asmenys, kurie yra kalti dėl ,,Hitachi'' projekto suspendavimo. Ką jau ir kalbėti apie tai, kad Japonija yra vienas iš rimčiausių galimų ekonominių partnerių, kokie tik pasaulyje yra apskritai, ir japonai viską vertina labai rimtai. Nesunku suprasti, kaip Lietuva save diskreditavo japonų akyse ,,Hitachi'' projekto suspendavimu, ir situaciją reikia skubiai keisti, kad bent kiek reabilituotis japonų akyse. Bejem, iš pastarųjų galima perimti ir daugiau gerų pavyzdžių.

abc rašė...

Anonimiškas 2017-10-22 12:32
Komentatorius rašyt moka, o išlikti straipsnio temoje - stinga intelekto.

Anonimiškas rašė...

Pritariu, 100%. Ir visi puikiausiai žino kuriai valstybei yra naudinga, kad Lietuvos piliečių sumažėtų.

Anonimiškas rašė...

Dvigubos pilietybes "stumimas" - ne infantilumas. Tai parsidaveliska veikla, uzsakymo vykdymas. Infantilams galima atleisti. Parsidaveliska ir judosiams - ne!

ale, rašė...

"Neimanoma tarnauti dviems ponams..."

prosenele rašė...

Tai taip ir bus. Juk kvieciames slavus, kad dirbtu. Pramoks kalbos, gaus pilietybe ir isrinks seima is saviskiu. Tokis Lt.atetis

item