Tekstilės milžinė nusprendė neskirstyti drabužių pagal lytis

Didžiosios Britanijos naujienų gigantas The Independent pranešė , kad nuo šiol populiaraus gamintojo John Lewis drabužių linija visus va...

Didžiosios Britanijos naujienų gigantas The Independent pranešė, kad nuo šiol populiaraus gamintojo John Lewis drabužių linija visus vaikiškus drabužius priskirs kategorijai „berniukai ir mergaitės“ (angl. Girls & Boys) tam, kad būtų atsisakyta drabužių skirstymo pagal lytis.

„Nepaisant šio naujo skirstymo, drabužių stilius liko nepakitęs. Galima matyti ir suknelių bei sijonų su gėlių raštais. Tiesiog drabužių linija šiuo pavyzdžiu rodo, kad sukneles ir sijonus gali nešioti ne tik mergaitės, bet ir berniukai“, – rašo The Independent.

John Lewis drabužių linijos vaikams vadovė Caroline Bettis teigia: „Mes nenorime per prievartą brukti lyčių stereotipų savo drabužių linijoje. Vietoje to norime pasiūlyti didesnę įvairovę klientams, kad vaikų tėvai ar patys vaikai galėtų nesigėdydami pasirinkti sau patinkančius drabužius“.

John Lewis taip pat iš pagrindų keis savo interneto svetainę tam, kad ši atitiktų minėtus pokyčius. Nuo šiol svetainėje nebebus drabužių skirstymo į mergaitiškus ir berniukiškus.


Susiję

Pažangos ideologija 1154944459933580406

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

Kad ir kaip aprengtų, po drabužiais vis tiek liks konkrečios lyties požymiai, o kiekvienoje ląstelėje - tos lyties DNR.

Nežiniukas rašė...

Galėtų ir valiutos tuomet neskirstyti - užtektų pažiūrėti į nominalą.

Kodėl diskriminuojamas 100 Baltarusijos rublių prieš 100 JAV dolerių - nominalas gi tas pats, taigi ir vertė turi būti tokia pati?

Ar aš durnas, ar tik tokiu apsimetu? O John Lewis?

Audrius rašė...

Kad neskirstys tai vienas dalykas, bet blogiausia, kad bus daug tokių, kurie labai tuo džiaugsis ir puls pirkti. Jei niekas nepirktų, baigtųsi tokios nesąmonės. Jei jiems gerai seksis pardavinėti, atsiras tokių pusdurnių pardavėjų dar daugiau. Nesuvokiamas tas jų begalinis noras ištrinti lytis.

Anonimiškas rašė...

Ne, Neziniuk, neapsimeti.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

joo,toliau matyt galvos,kaip ir tai panaikinti.Bet matyt,kol sugalvos,tai tikrai,kaip sako Pikcas, musliai juos iki to laiko nušluos.

Anonimiškas rašė...

joo,dar pasiūlymas-tegul naikina ir moteriškus,bei vyriškus vardus.Dar geriau,jei visi vadinsis vienodai-ONO.

Anonimiškas rašė...

Oi dar kabins košę tie ,,lyčių lygintojai'', net baisu ir pagalvoti. Kol jie patys materialiai apsirūpinę ir skaitmeninė mašina funkcionuoja, tol bepigu sapalioti visokias nesąmones. Bet kas bus, jeigu staiga reikės pradėti dirbti - ir rimtai dirbti - patiems? Kažkaip apie jų profesinius pasiekimus kol kas nieko negirdėti. O ką jau kalbėti apie šešėlinius bosus, kurie semia sau pinigus, tačiau jų kilmę palieka nustatyti savo parankiniams? O šie - nekvaili sutvėrimai, kaip tik jie greičiausiai įžvelgia naujausias progresijas ir regresijas. Per šituos nevispročius dirbančių ir nedirbančių santykis visuomenėje pasikeis taip, kad materialinių vertybių vartojimas kris iki neregėtų žemumų - lengva įsivaizduoti, kokia grandininę reakciją tai sukels.

Anonimiškas rašė...

Straipsnio pavadinimą verta patikslinti - ,,John Lewis'' yra ne tekstilės gamintojas, o pardavėjas.

Anonimiškas rašė...

Naikins turbūt ne tik lytis. Nenustebsiu, jei paaiškės, kad "diskriminuoja" vardai, pilietybė ar dar kas nors. Galiausiai iš žmogaus liks tik asmens kodas ar brūkšninis kodas.

item