Tekstilės milžinė nusprendė neskirstyti drabužių pagal lytis

Didžiosios Britanijos naujienų gigantas The Independent pranešė , kad nuo šiol populiaraus gamintojo John Lewis drabužių linija visus va...

Didžiosios Britanijos naujienų gigantas The Independent pranešė, kad nuo šiol populiaraus gamintojo John Lewis drabužių linija visus vaikiškus drabužius priskirs kategorijai „berniukai ir mergaitės“ (angl. Girls & Boys) tam, kad būtų atsisakyta drabužių skirstymo pagal lytis.

„Nepaisant šio naujo skirstymo, drabužių stilius liko nepakitęs. Galima matyti ir suknelių bei sijonų su gėlių raštais. Tiesiog drabužių linija šiuo pavyzdžiu rodo, kad sukneles ir sijonus gali nešioti ne tik mergaitės, bet ir berniukai“, – rašo The Independent.

John Lewis drabužių linijos vaikams vadovė Caroline Bettis teigia: „Mes nenorime per prievartą brukti lyčių stereotipų savo drabužių linijoje. Vietoje to norime pasiūlyti didesnę įvairovę klientams, kad vaikų tėvai ar patys vaikai galėtų nesigėdydami pasirinkti sau patinkančius drabužius“.

John Lewis taip pat iš pagrindų keis savo interneto svetainę tam, kad ši atitiktų minėtus pokyčius. Nuo šiol svetainėje nebebus drabužių skirstymo į mergaitiškus ir berniukiškus.


Susiję

Pažangos ideologija 1154944459933580406
item