Siūlo siųsti daugiau lietuvių karių kovoti su džihadistais

Seimo prašoma leidimo siųsti daugiau karių kovoti su džihadistais ir taip padidinti savo indėlį tarptautinėse misijose. Krašto apsaugos m...

Seimo prašoma leidimo siųsti daugiau karių kovoti su džihadistais ir taip padidinti savo indėlį tarptautinėse misijose. Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis parlamentarams ketina pristatyti atitinkamą nutarimo projektą. Dėl jo anksčiau sutarta Valstybės gynimo taryboje.

Pagal projektą, Jungtinių Amerikos Valstijų vadovaujamos koalicijos karinėse operacijose „Įgimtas ryžtas“ ir „Spartiečio skydas“ galėtų dalyvauti iki 40 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų. Dabar operacijoje „Įgimtas ryžtas“ gali būti siunčiama iki 30 karių. 

Taip pat projekte nebėra nurodyta, į kokią šalį lietuviai galėtų vykti kovoti su džihadistais – nebeapsiribojama Iraku. JAV vadovaujama koalicija su džihadistais kovoja ne tik Irake, bet ir Sirijoje. Šiuo metu devyniose tarptautinėse operacijose ir misijose Afganistane, Irake, Kosove, Ukrainoje, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje ir Viduržemio jūroje tarnauja apie 90 Lietuvos karių.


Susiję

Politika 4152069585693888095

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Veiksmas lygus atoveiksmiui. Turėsim didesnę džihadistų riziką pas mus.

Pikc rašė...

Riziką didina visokių "refjudžyz" įsileidimas pagal eurosajūzo reikalavimus. Joks džihadistas neįstengtų nieko padaryti, jei negalėtų patekti į šalį.

Anonimiškas rašė...

O ar ir vietiniai esantys, seniai atsikėlę, arba totoriai, negalėtų kelt grėsmės tokiu atveju?

item