Nigelas Farage’as Europos Komisijos pirmininkui J.-C. Junckeriui: „Jūs nieko nepasimokėte!“

Kviečiame pasiklausyti Europos Parlamento nario, buvusio Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos pirmininko Nigelo Farage’o, dvide...

Kviečiame pasiklausyti Europos Parlamento nario, buvusio Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos pirmininko Nigelo Farage’o, dvidešimt metų kovojusio už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš Europos Sąjungos, kalbą, kuria jis atsiliepia į  Europos Komisijos pirmininko J.-C. Junckerio metinį pranešimą apie Europos Sąjungos padėtį.

Primename, kad 2017 m. rugsėjo 13 dieną Strasbūre skaitytame metiniame pranešime J.-C. Junckeris siūlė, kad visos ES narės turėtų įsivesti eurą, įsteigti finansų ministro postą (t.y pereiti nuo monetarinės prie fiskalinės unijos), apjungti Europos Komisijos pirmininko ir Europos Tarybos pirmininko postus, įvesti tiesioginius rinkimus į šią naują pareigybę, į atsilaisvinančias po Jungtinės Karalystės pasitraukimo europarlamentarų vietas rinkti europarlamentarus transnacionaliniu pagrindu (t.y. pagal bendrus visai ES sąrašus), iki 2025 m. sukurti „visavertę ES gynybinę sąjungą“ (t.y. bendrą armiją). Taip pat J.-C. Junckeris nepamiršo savo kalboje užsipulti Lenkiją dėl šioje valstybėje vykdomos teismų reformos, kuria vyriausybė siekia įveikti teismuose klestinčią korupciją ir padaryti teismus atsakingus visuomenei.




Susiję

Pasaulis 8999730505100819021

Rašyti komentarą

10 komentarų

Nespykynu yngliškai rašė...

Gal kas išvers?

Anonimiškas rašė...

Kaimieciams be vertimo deti beprasmiska.

Pikc rašė...

Jie kas nors nesuskubs anksčiau - savaitgalį pabandysiu.
P.S. Reik pasakyt, gerokai juokinga, kai "progresyvūs" veikėjai, nesugebantys suprasti, kad anglų kalba nėra vienintelė užsienio kalba (ir net ne vienintelė lingua franca), KITUS kaimiečiais vadina. ;)
P.S. Ankstesnė jų karta lygiai taip pat stebėjosi: "kaip gali rusiškai nemokėti? Kaimieti tu!" ;)

Anonimiškas rašė...

kokia dar anglų, mokykitės vokiškai ir rusiškai (dar kiniškai), pamirškit tuos anglosaksus

Pikc rašė...

Greituoju būdu daugmaž primečiau vertimą - kiek "juodraštinis", bet pagrindinė intis turėtų būti aiški:
"Pone Junkeri (Jean-Claude Juncker), tai buvo atviriausia, nuoširdžiausia, ir tikrai didžiausią susirūpinimą kelianti kalba, kokią tik esu girdėjęs per savo ilgu darbo šioje vietoje metus. Jos mintis labai aiški: Breksitas įvyko. Visu greičiu pirmyn! Nauji planai: turi būti vienas galingas visos ES prezidentas, finansų ministras su naujomis galiomis, kad, kaip pats sakote, galėtų įsikišti, kai nuspręs, kad reikia, stipresnė Europos kariuomenė militarizuotoje ES, vykdančioje stipresnę (ir, galbūt, agresyvesnę) užsienio politiką – ir daugiau Europos visose kryptyse. Ir visa tai turi būti padaryta NEATSIKLAUSUS žmonių. Pagal jūsų planą, kituose ES rinkimuose dalyvaus kandidatai iš bendraeuropinių partijų, finansuojamų ES, sąrašų - bet, kaip pats sakėte, „ekstremistai“ finansuojami nebus. Tai reiškia, kad tikros, demokratinės opozicinės partijos rinkimuose negalės varžytis tame pačiame lygmenyje. Tai primena senųjų laikų režimus. Tiesą sakant, tai, kaip jūs elgiatės su Vengrija ir Lenkija – kai jūs bandote jiems (vengrams ir lenkams) nurodinėti, kaip tvarkytis savo pačių šalyse – JAU turėtų jiems priminti gyvenimą sovietinių komunistų okupacijoje. Ką aš galiu pasakyti? Ačiū Dievui, kad mes iš čia išeiname! Bet jūs iš Breksito NIEKO neišmokote. Jei Kameronui (David Cameron) būtumėte darę nuolaidų – ypač imigracijos klausimu – žmonės už Breksitą niekada (turiu tai pripažinti) nebūtų balsavę. Bet ko iš to pasimokėte? Jūs ketinate centralizuotis ir toliau judėti link tos naujos, mano nuomone, didelį nerimą keliančios, nedemokratiškos sąjungos. Jūs apgaudinėjate save, pone Verhofstadai (Guy Verhofstadt), jei manote, kad ta, jūsų žodžiais kalbant, „populizmo banga“ baigėsi. Jei šie pono Junkerio planai bus įgyvendinti, ta „populizmo banga“ ne tik kad toli gražu nesibaigė – aš įtariu, kad ji dar netgi kaip reikiant neprasidėjo."

Pikc rašė...

Kiniškai - ateity. Kol kas tikėtina, kad arabiškai bus aktualiau. :)

supratingas rašė...

Bet, kad šitas fruktas Feridžas dar žemiau komisijinės faunos. Rėkia koks blogas sajūzas, o naudojasi visomis ES biurokrato privelegijomis. Pamenu viename interviu paklaustas ar nemato tame konflikto, žvelgdamas kiaulės akimis atsakė per daug investavęs į politinę karjerą, kad atsisakytų sočios parlamentaro pensijos.
Labai neskaniai atrodo kai tokioms mazgotėms suteikiama tribūna.

Anonimiškas rašė...

Niekaip nesuprantu, ko čia skydalioti dėl kalbų - anglų, rusų ar dar kokios, ko gi niekinti žmones, jei nesupranta ingliš, kuri yra švepla, stebėtinai negraži ir žodžiai vienskiemeniai lyg šuns amsėjimas, kai vienas žodis baigiasi priebalsiu, o sekantis prasideda vėlgi priebalsiu, retos jungtys balsėmis. Tarp kitko, žemyninėje Europoje anglų kalba niekam nėra gimtoji, kiekvienas angliškai kalbantis mintis dėsto savo gimtosios kalbos gramatiniu įpročiu. Gerai suprantu bent dešimt europinių kalbų ir turiu ką palyginti - lietuvių kalba yra ir gražiausia, ir taisyklingiausia, ir logiškiausia - žodžių vieta mintyje gali būti ir pirmyn, ir atgal, be jokių griežtų rėmų minčiai reikšti.

Anonimiškas rašė...

Iki dešimties kalbų man dar toloka, bet dėl lietuvių kalbos gražumo ir turtingumo visiškai pritariu. :)

Pikc rašė...

Mazgotės yra junkerinio tipo neomarksistų fauna (kaip, beje, taikliai pastebėta to paties Faražo), o Faražas yra teisėtai išrinktas parlamentaras, atstovaujantis savo valstybės, o ne "centro" interesus ir "nevyniojantis žodžių į vatą", visiškai teisingai ir pelnytai kritikuodamas SSRS-2 užsimojusį kurti sajūzo politbiurą. Dėl ko visokio plauko eurohomjaunuoliai jo taip ir nekenčia. ;)

item