Konservatorių ir liberalų atstovai sabotavo balsavimą dėl VLKK pirmininko rinkimo

Trečiadienį Seimo Švietimo ir mokslo komitete konservatorių ir liberalų atstovai sabotavo balsavimą dėl Valstybinės lietuvių kalbos komis...

Trečiadienį Seimo Švietimo ir mokslo komitete konservatorių ir liberalų atstovai sabotavo balsavimą dėl Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininko rinkimo.

Renkantis tarp dviejų kandidatų – Daivos Vaišnienės (pasiūlyta liberalės D. Šakalienės) ir Audrio Antanaičio (pasiūlytas valstiečio A. Gumuliausko), nors salėje buvo 10 komiteto narių, balsavime dalyvavo tik penki valstiečiai. LLRA atstovas P. Narkevič atvirai įvardijo, kad nebalsuos, o matydami, kad be jo neturi reikiamos balsų skaičiaus, būdami salėje balsuoti atsisakė ir likę D. Vaišnienės šalininkai.

Visi penki balsavusieji palaikė valstiečių iškeltą A. Antanaičio kandidatūrą, tačiau sabotuodami balsavimą konservatoriai (Adomėnas ir Pupinis) ir liberalai (Šakalienė ir faktinis liberalas Steponavičius) sugriovė kvorumą.

Klausimo dėl VLKK pirmininko svarstymas todėl nusikelia vėlesniam laikui.


Susiję

Politika 9011776533590392001

Rašyti komentarą

6 komentarai

Kiemsargis rašė...

Liberalkonservams labiausiai niežti XQW prastumti. Todėl ir išsidirbinėja.

Anonimiškas rašė...

S. Skvernelis: delsimas įteisinti originalią pavardžių rašybą neša finansinę žalą valstybei

Anonimiškas rašė...

joo,gerai čia valstiečiai rinkėjus apmovė-prieš rinkimus parašus rinko prieš lenkų raides,o po rinkimų,toks jų skviernelis,jau ragina jas priimti.Beje,dėl žemės nepardavimo užsieniečiams,valstiečiai irgi parašus rinko,o dabar tyliai ramiai saugiklius naikina.Čia jau ne rinkiminių pažadų netesėjimas,čia jau akivaizdus MELAVIMAS rinkėjams.O p. Pranciškaus,kuris visomis išgalėmis,priešinosi Lietuvos pardavimui užsieniečiams,mirties aplinkybės labau jau įtartinos.

Unknown rašė...

Sveiki

Jūs ieškote finansavimo, kad galėtumėte iš naujo pradėti savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet deja, bankas pateikia jums sąlygas, kurias jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems rimtiems geros moralės asmenims.
El. Paštas: [email protected]

NB: rimtai susilaikyti

Anonimiškas rašė...

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad Valstiečių pirmininkas ir dauguma frakcijos laikosi pažado ir nepritaria lenkiškai pavardžių rašybai. Skvernelis pats kaltas - tai jis neklauso frakcijos daugumos ir asmeniškai pritardamas Kubiliui-Kirkilui-Landsbergiui-Narkevičiui vykdo Varšuvos Maršalkos reikalavimus. Neplakite visų, jei Skvernelis vaidina savarankišką ir nederina veiksmų su frakcija.
Tokiems kaip Adomėnas, Pupinis, Steponavičius, Šakalienė ir Narkevič, kurie jau antrą kartą nebalsuoja dėl kalbos komisijos išrinkimo reikia skelbti apkaltą, nes jie trukdo sąmoningai ir neleidžia dirbti Kalbos komisijai.

Anonimiškas rašė...

Taip tai tiesa, tik apkalta kažin ar pavyks...

item