Į mokslo baigimo dokumentus ir vaikų gimimo įrašus siūloma įtraukti valstybės šimtmečio simbolius

Seimo nariai Žygimantas Pavilionis ir Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį ir švietimo ir mokslo ministrę J...

Seimo nariai Žygimantas Pavilionis ir Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį ir švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę ragindami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga į 2018 metų abiturientų brandos atestatus ir pradinio bei pagrindinio išsilavinimo pažymėjimus įtraukti valstybės atkūrimo šimtmečio simbolį. Tokiu pačiu simboliu siūloma pažymėti ir 2018 metais gimsiančių vaikų gimimo įrašus.

„Esame įsitikinę, kad ši iniciatyva yra verta įgyvendinimo dėl platesnės informacijos sklaidos tarp jaunimo apie prieš šimtmetį atkurtos Lietuvos valstybės svarbą ir 2018 metais Lietuvoje ir visame pasaulyje vyksiančių minėjimų prasmę“, – sakė vienas iš kreipimosi autorių Ž. Pavilionis.

L. Kasčiūno teigimu, greitai prasidėsiantys valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimai privalo būti prisimenami ir ilgiau, o toks simbolinis žingsnis prisidės prie šios svarbios mūsų valstybei datos išsaugojimo bent keturių kartų atmintyje.

„Be tautinės valstybės, susikūrusios prieš šimtą metų, žemėlapyje nebūtų ir dabartinės Lietuvos Respublikos. 2018 m. švęsime Lietuvos valstybės gimimą ir visus metus prisiminsime, kaip svarbu yra saugoti mūsų tautos istoriją ir puoselėti jos tradicijas“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

Kreipimosi autoriai rašo, jog tokiu būdu tęstume ir 2009 metais pradėtą iniciatyvą svarbias valstybės istorijos datas įtraukti į išsilavinimą liudijančius dokumentus. 2009 metais, Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministro įsakymu mokiniams išsilavinimą įgijusiems 2009 metais, buvo išduodami pradinio ir pagrindinio išsilavinimo pažymėjimai, brandos atestatai pažymėti Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo ženklu „LIETUVA 1009–2009“.

Susiję

Politika 781182849075868811
item