Buvęs Europos Parlamento pirmininkas: reikia reformuoti ES taip, kad nacionalinės vyriausybės nebetrukdytų

Buvęs Europos Parlamento (EP) pirmininkas ir dabartinis antros didžiausios politinės grupės EP  - Progresyvaus socialistų ir demokratų al...

Buvęs Europos Parlamento (EP) pirmininkas ir dabartinis antros didžiausios politinės grupės EP  - Progresyvaus socialistų ir demokratų aljanso - vadovas Gianni Pittella portale Politico.eu paskelbtame straipsnyje pareiškė, jog Europos Sąjungai (ES) reikia kuo skubiau reformuoti savo sąrangą taip, kad nacionalinės vyriausybės nebegalėtų trukdyti ES priimamiems sprendimams.

G. Pittella pareiškė, jog tikroji ES problema yra Europos Taryba, sudaryta iš ES priklausančių valstybių vadovų, vetuojanti Europos Komisijos ir Parlamento priimamus sprendimus.

„Mes pasisakome už ES, kuri yra labiau nepriklausoma nuo nacionalinių vyriausybių ir tiesiogiai įgalinta Europos piliečių“, - teigia buvęs EP pirmininkas.

Politikas taip pat reikalauja Europos Komisiją imtis griežto atsako prieš Vengriją ir Lenkiją, „norinčias paversti savo demokratijas neliberaliais režimais“.


G. Pittella teigimu, turėtų keistis ir ES migracijos politika - į Afriką turėtų būti pradėta žvelgti ne kaip į „problemų žemyną, o kaip į galimybių žemyną“. Pasak jo, tiesiog tvarkytis su nelegalia migracija nėra gana, reikėtų sukurti legalų pagrindą dabartinei masinei migracijai ir nebereikalauti migrantų prieglobsčio prašyti pirmoje ES šalyje, į kurią atvyksta.

„Mums reikia sukurti legalius migracijos kanalus, ypač tėvų nelydimiems nepilnamečiams. Tai darydami turime iš esmės reformuoti Dublino sutartį, pagal kurią pabėgėliai turi prašyti prieglobsčio pirmoje pasiektoje ES šalyje. Tokia reforma šiuo metu yra stabdoma Tarybos [t.y. nacionalinių vyriausybių - red. past.]“, - pareiškė G. Pittella.


Susiję

Pažangos ideologija 2017706346187791505
item