Bronius Puzinavičius. Vietoj valstybės simbolio – interaktyvus fontanas?

Kaip žinoma, kūrybinių dirbtuvių organizatoriai – Kultūros ministerija kartu su Šiuolaikinio meno centru – Lukiškių aikštės memorialo pro...

Kaip žinoma, kūrybinių dirbtuvių organizatoriai – Kultūros ministerija kartu su Šiuolaikinio meno centru – Lukiškių aikštės memorialo projektus visuomenei žadėjo pristatyti šį  rudenį. Vertinimo komisijos atrinktų penkių idėjų autoriai ir autorių kolektyvai apie savo projektus viešai vis dar nekalba, bet, reikia tikėtis, intensyvus kūrybinis procesas vyksta.

Tačiau rugsėjo 3 dieną, dar nesulaukus viešo projektų pristatymo, pasirodė informacija, kad Vilniaus savivaldybė, tarsi norėdama užkirsti kelią kitų projektų įgyvendinimui, aikštės reprezentacinėje dalyje, dengtoje granito plokštėmis, jau pradeda interaktyvaus fontano įrengimo darbus (daugiau apie šią „verslininkų dovaną miestui“ skaityti ČIAred. past.).

Tas skubėjimas, ko gero, leidžia daryti prielaidą, jog Savivaldybė siekia, kad Lukiškių aikštėje vietoj valstybę reprezentuojančio monumento su memorialiniais akcentais atsirastų dar vienas pramoginės paskirties įrenginys. 

Atrodo, kad Vilniaus savivaldybės vadovai puoselėja panašius tikslus kaip ir prieš kelis mėnesius paskelbtos peticijos „Už laisvą Lukiškių aikštę!“ autoriai, kaltinę istorinės atminties įamžinimo Lukiškių aikštėje šalininkus „skubotu isterišku paminklizmu“. 

Bet ar neatrodo, kad ir peticijos autorius, ir Vilniaus savivaldybės vadovus irgi galima apkaltinti „skubotu isterišku antipaminklizmu“, kitaip tariant, liguistu nenoru įamžinti Lietuvos istorinę atmintį Lukiškių aikštėje, pagerbti ant Laisvės aukuro sudėtų aukų atminimą?


Susiję

Politika 7424223390561459196
item