Algimantas Rusteika. Iš struktūrinių frontų

Tekstas skelbtas autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje. *** Kas užsiima korupcija? Valdžia. Kas kovoja su korupcija? Ogi ji pati...

Tekstas skelbtas autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje.

***
Kas užsiima korupcija? Valdžia. Kas kovoja su korupcija? Ogi ji pati.

Kiekviena ministerija, savivaldybė ir įstaiga, kuriose vyksta korupcija, turi savo kovų su korupcija programas. Ir kovoja – net dūmai rūksta.

Lėšos įsisavinamos, brangūs Lietuvos žmonės. Skaičiuojami korupcijos suvokimo indeksai, sudaromi korupcijos žemėlapiai. Gerai būtų, kad ir kainynus atspausdintų – nereikėtų prie reanimacijos tampyti seseles už skvernų klausinėjant, kiek duoti.

Seimas su Vyriausybe irgi nesnaudžia. Buvo priimta nacionalinė kovos su korupcija 2011–2014 m. programa, kuri sėkmingai įvykdyta ir lėšos įsisavintos.

Įkvėpimo pagauta valdžia priėmė naują Nacionalinę kovos su korupcija programą 2015–2025 metams (skaityti ČIAred. past.). Lėšų trūksta viskam, tik ne tam.

Pasklaidykim šios programos penkmečio planą 2015–2019 metams. Viskas labai konkretu, nes suskaičiuota euro tikslumu. 24 lapai, punktus tingiu skaičiuoti. Kovos išlaidos vien 2017 metams – 9 362 212 €. O iš viso per penkmetį – 26 355 245 €.

Daug čia visko numatyta: ugdyti sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų atsparumą (nepakantumą) korupcijai iki 2019 m. gruodžio 31 (išvertus į lietuvių – išmokyti daktarus gėdytis imant), socialinės reklamos, skirtos korupcijos prevencijai sveikatos priežiūros sistemoje, sukūrimas ir transliavimas kiekvienais metais iki 2019 m.gruodžio 31 d. (uždirbs delfinai ir bus dar lojalesni) ir t.t., ir pan.

Visko čia yra. Tik nėra nė vieno punkto politinei korupcijai bent įvardinti – bet tai juk nesvarbu, politikai pas mus kovoja ir yra geri.

Neskubėkit piktintis – tam Lietuvos biudžetas išleis tik 1 199 235 €. Kitus 25 milijonus duos Europos Sąjunga.

Ir visiškai rimtai – nieko čia blogo. Kiekvieną punktą vykdys artimos atsakingoms ministerijoms ir institucijoms firmos. Žmonės uždirbs, mokės pajamų mokesčius ir PVM, išaugs BVP. Vienas kitas sprendimų priėmikas nuvažiuos su boba į Havajus ar nupirks meilužei butą. Tai investicija – mes čia esame prie lyderių.

Bus įsisavinti visi eurai. Tada parengsime tolesnį veiksmų planą. Jei būsim geri, balsuosim kaip reikia – Europa ir vėl išduos.

Susiję

Įžvalgos 4837958359609519186

Rašyti komentarą

item