YouTube imasi aktyviai kovoti su „neapykantos kalba“

Google pradeda kol kas didžiausią kampaniją prieš tai, ką vadina „ekstremistiškais“ portale YouTube patalpintais vaizdo įrašais. Portal...

Google pradeda kol kas didžiausią kampaniją prieš tai, ką vadina „ekstremistiškais“ portale YouTube patalpintais vaizdo įrašais.

Portalas Bloomberg gavo naujas kompanijos Google valdomo portalo YouTube gaires, kuriose aprašomos priemonės kovai su „neapykantos kalba“ ir „potencialiai kontroversiškais ar įžeidžiais“ vaizdo įrašais.

Tarp gairėsi numatytų priemonių yra įspėjimai vaizdo įrašų žiūrovams, tokių įrašų reklamos blokavimas ir sąlygų sudarymas, kad juos būtų sunkiau surasti portalo lankytojams.

Gairėse nurodoma, jog „neapykantos kalbą“ skleidžiantys vaizdo įrašai bus blokuojami, o „potencialiai kontroversiškiems ar įžeidiems“ vaizdo įrašams bus išjunginėjamos tam tikros funkcijos.

Tarp vaizdo įrašų, kuriuos ruošiamasi cenzūruoti, nurodomi ir tokie, kuriuose vaizduojamas „kurstomasis religinis ar viršenybinis (angl. supremacist) turinys“.

Savaitę prieš šių gairių pasirodymą YouTube apribojo prieigą prie daugiau kaip 900 evangelisto Michaelo Browno vaizdo įrašų įvairiomis krikščioniškomis temomis. Viename ir vaizdo įrašų vaizduotas interviu su buvusiu Kukluksklano nariu, o dabar juodaodžių protestantų pastoriumi.

Šių metų gegužę YouTube pašalino organizacijos Centras medicinos progresui (Center for Medical Progress) įkeltą slapta konferencijoje apie abortus nufilmuotą vaizdo įrašą. Youtube taip pat pašalino ir šio vaizdo įrašo kopiją, įkeltą portalo LifeSiteNews, teigiant, kad jame vaizduojamas „netinkamas turinys“.

Birželį pašalintas dar vienas LifeSiteNews įkeltas vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota kaip maža mergaitė stebi beveik nuogą vyrą, šokantį gėjų parade. Priežastis, kurią Youtube nurodė pašalindama šį vaizdo įrašą, buvo ta, kad juo esą seksualizuojami mažamečiai, nors jis kaip tik stengėsi parodyti, kaip šį dalyką daro LGBT judėjimui priklausantys asmenys. Tuo tarpu Youtube nepašalina iš tikro mažamečius seksualizuojančių vaizdo įrašų, tokių kaip šis, kuriame vaizduojami tėvai, mokantys savo vaikus masturbuotis.

Už gyvybės apsaugą nuo pradėjimo akimirkos ar šeimos apsaugą kovojančios organizacijos bijo, jog greitai joms bus prilipdyta „neapykantos kurstytojų", rasistų ar neonacių etiketė.

Parengta pagal Bloomberg.com ir Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4926465517163198111

Rašyti komentarą

10 komentarų

Pikc rašė...

Pavysim ir pralenksim bolševikinę cenzūrą! Ura! :) Kitas žingsnis - areštai.

Tomas rašė...

Sveikintinas dalykas, pagaliau išsivalys jie ir apsaugos vaikus ir tautines mažumas. Gaila, kad tik užtruko taip ilgai. O kas liečia straipsnyje paminėtą video apie vaikus, manau, kad jį pašalins su laiku. Per vieną valandą į Youtube kanalą yra užkraunama 300 valandų video, suredaguoti visą turinį nėra taip paprasta.

Anonimiškas rašė...

Apdairesni pvz churchmilitant.com tai jau suprato ir medžiagą kelia i savo serverius.

Pikc rašė...

Tai aš ir sakau - uždraust viską, kas bent kiek "nepolitkorektiška"! Kad eteryje liktų tik palankūs pasisakymai apie visokias "mažumas" beigi kitais ideologiškai svarbiais klausimais. Nes taigi yra tik viena PRAVDA - ideologiškai teisinga! Ura, tavarišči! Dajoš 1984! O ateity dar ir "troikes" suorganizuosim - kad jau tikrai tvarka būtų. Kaip pas Kim Džong Uną!

Anonimiškas rašė...

Tomai, lietuviški vadovėliai moko, kad masturbuotis yra gerai, ne manau,kad yuo tubas būtų kitos nuomonės. Nepašalins tikrai.

Pikc rašė...

Tik laiko klausimas, kol žmonės "persibazuos" į alternatyvius kanalus. Viso interneto neuždarys. "Senieji" bolševikai irgi bandė "ideologiškai neteisingus" balsus užčiaupti - ir nieko nepešė. Ir juk tada info platinimo galimybės buvo KUR KAS labiau ribotos. "Naujieji" bolševikai nusprendė savo "vyresniuosius kolegas" perspjauti. Na, pažiūrėsim. ;)

Anonimiškas rašė...

Viso interneto neuždarys - tai viena, pagaliau ir internetas nėra tik vienintelė informacijos keliavimo priemonė. Todėl ir YouTube nėra ir negali būti neapskundžiama panacėja. Beje, ir TV bei radijas - senokai girdėtas! - taip paprastai nepasiduos. Oooo, šitie du informacijos laukai labai daug prisidėjo prie liberalmarksistinės ideologijos pozicijų sutvirtinimo!! Puiki proga prisiminti klasiką - knygas ir spaudą :) Net jei ir pastarųjų sferoje yra akivaidžiai daug liberalmarksistų, tuomet tikrai nedelsiant susidarys reikiama idėjinė atasvara, o krtu ir informaciją, kuriios autoriai ras būdų ją paskleisti. Tai vieni iš tų visuomenės savireguliacijos dėsningumų, apie kuriuos mokslas kol kas tyli.

Ainis rašė...

Ar bus YouTube blokuojama medžiaga įžeidžiai atsiliepianti prieš krikščionybę? prigimtinę šeimą, vyrus, nacionalizmą, europidų rasę? Ar ginama tik priveligijuotieji: multikulturizmas, islamas su sekuliarizmu (neįsivaizdu kaip galima juos suderinti), seksualinės parafilijos su seksualinėmis mažumomis, liberalizmas ir globalizmas ? Jeigu dominuos tik antra kryptis tai yuotube užsiims selektyviu informacijos apie gyvenimą pateikimu (sssr tai jau buvo). Tokią veiklą galima vertinti skalėje nuo dezinformacijos iki smegenų plovimo. ir apskritai tai užmaskuotas žmogaus teisių 19 paragrafo pažeidimas: "Kiekvienas turi teisę laisvai laikytis savo įsitikinimų ir juos reikšti; ši teisė apima laisvę nekliudomam turėti savo nuomonę ir ieškoti informacijos bei idėjų, jas gauti ir skleisti visokiomis priemonėmis ir nepaisant valstybės sienų." Tomai jūs SVEIKINATE žodžio laisvės suvažymus!? (nepainiokit su imformacine veikla, kuri baustina įstatymais), beje pasak JAV piadiatrų vaikams internete didžiausią žalą daro vaizdai su žiauriu elgesiu, seksualinės scenos, netikroviški kūno vaizdiniai, netikusių sveikatos įpročių propogavimas.
Tomai, turite iliuzijų kad Yuotube tai pašalins ar padarys sunkiai prieinamais?
:)

Žodžio "laisvė" rašė...

http://srn.rusidea.org/?a=50164

Pikc rašė...

Man šitame rusų monarchistų puslapyje hieroglifus rodo - antra vertus, "impercų" kliedesiai vis tiek nedomina.

item