VGT nusprendė didinti karių tarptautinėse misijose skaičių

Kam.lt nuotrauka Pirmadienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT) apsvarstė grėsmes regione, krašto apsaugos sistemos poreikius ...

Kam.lt nuotrauka
Pirmadienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT) apsvarstė grėsmes regione, krašto apsaugos sistemos poreikius ir Lietuvos dalyvavimą tarptautinėse operacijose 2018–2019 metais.

Reaguojant į saugumo iššūkius pasaulyje ir prisidedant prie tarptautinės bendruomenės pastangų kovoje su terorizmu, VGT nutarė 2018–2019 metais didinti realų Lietuvos dalyvavimą NATO, Jungtinių Tautų, JAV ir ES vadovaujamose antiteroristinėse bei saugumo užtikrinimo operacijose.

Lietuvos dalyvavimas tarptautinėse operacijose per artimiausius dvejus metus padidės 30 procentų. Šiuo metu operacijose užsienyje tarnauja apie 90 Lietuvos karių.

Taip pat nutartą į tarptautinę operaciję prieš „Islamo valstybę“ „Įgimtas ryžtas“ (angl. Inherent Resolve) Irake ir Sirijoje siųsti ne vien karinius instruktorius, kaip buvo iki šiol, bet ir specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) karius.

Seimo patvirtintas mandatas Lietuvos karinių vienetų dalyvavimui tarptautinėse operacijose baigiasi šių metų gruodžio 31 dieną. Nutarimo projektą dėl Lietuvos Respublikos karinių vienetų dalyvavimo tarptautinėse operacijose 2018–2019 metais Prezidentė artimiausiu metu teiks Seimui tvirtinti.


Susiję

Politika 4774421329989162944

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,ar VGT savo vaikus į tarptautines karines misijas.

Dustas rašė...

Nereikia pirma laiko šlapintis į kelnes, ne sovietų-afganistano karas. Mūsuose nei vieno kario neišsiuntė į tarptautinę misiją be jų sutiko.

Anonimiškas rašė...

joo,Lietuvoje-žmonių mažėja,VGT nori dalyvaujančių skaičių didinti,teroro aktų manau, tik daugės.Taigi,kas moka sudėti du prie dviejų supras,kad ateis toks laikas,kai nebereikės ir sutikimo...

Anonimiškas rašė...

Jeigu ką, tai Lietuvoje teroro aktų nėra, o JAV, Vokietija, Belgija, Nyderlandai, Norvegija siunčia savo karines misijas pas mus. Taigi tarptautine operacija ne visada vyksta dėl teroro aktų.
Iš kitos pusės mūsų kariuomenės dalyvavimas užsienio karinėse operacijose - didina jos kovinius įgūdžius, gludina sąveiką su partneriais ir parodo sąjungininkas, kad neęsame sukti nachliebnikai.
Suprantama tai nepatinka pacifistams, tolerastams ir putinofilams.
Beje apie "sutikimą". Kiekvieno vyro pareiga ginti savo tėvynę. Žinoma yra išimčių jeigu jūs priskiriate save kitai "lyčių" įvairovei, arba savo tėvyne laikote sssr...

Anonimiškas rašė...

joo,panašaus komentaro ir tikėjausi,ypač dėl sssr. Taip ,Lietuvoje teroro aktų nėra (kol kas),bet kalba ėjo apie: ..."prisidedant prie tarptautinės bendruomenės pastangų kovoje su terorizmu..." Taip-profams parako pauostyti ir "apsišaudyti" reikia,bet dar sykį:tendencija tokia,kad jeigu karių siūsime vis daugiau,tuojau vien profesionalų neužteks.Ir mano komentaro mintis labiau buvo apie tai,kiek mūsų ponų ir jų vaikų dalyvaus misijose ar Tėvynė gynime (jei iškiltų reikalas)Labai lengva,šiltai ir sočiai sėdint,dalinti kvotas ir įsakymus.Siunčiame savo karius į Malį,kuri buvo PRANCŪZIJOS KOLONIJA,prancūzai savo kolonijas plėšė iš jų gerai gyveno,tai dabar tegul patys savo vaikus ten ir siunčia.O mes nesirkime svetimomis ligomis.Vaikų nebegimdome,emigruojame-baigiame išnykti ir dar didinsime karių skaičių,kurie svetimus karus kariaus?

item