S. Skvernelis: mokytojų algos didės, kai pagerės mokinių rezultatai

Propatria.lt nuotrauka Premjeras Saulius Skvernelis su švietimo profsąjungų atstovais aptarė, kiek lėšų iš kitų metų biudžeto bus skiri...

Propatria.lt nuotrauka
Premjeras Saulius Skvernelis su švietimo profsąjungų atstovais aptarė, kiek lėšų iš kitų metų biudžeto bus skiriama švietimo darbuotojams. Vyriausybės vadovas teigia, kad mokytojai kitais metais gali tikėtis kiek didesnio užmokesčio pirmiausiai dėl pasikeisiančios mokesčių tvarkos. Vis dėlto jis pareiškė, kad dar didesnius atlyginimus pedagogams ir dėstytojams bus galima mokėti tada, kai bus sutvarkytas jų darbo krūvis ir pagerės mokinių rezultatai.

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Egidijus Milešinas sako, kad jų lūkesčius vyriausybė žino jau seniai, tačiau kol kas sunku numatyti, kokie sprendimai bus priimti.

Švietimo profesinių sąjungų atstovai teigia, kad trūksta aiškumo dėl pedagogų atlyginimų 2018 metais. Tai Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius sakė po susitikimo su premjeru. A. Jurgelevičiaus teigimu, mokytojų atlyginimai turėtų atitikti jiems keliamus reikalavimams ir būti bent penktadaliu didesni nei vidutinis biudžetinių įstaigų atlyginimas.

Jis sako neatmetantis galimybės, jog nesant pokyčių rudenį pedagogai pradės protestus.

Susiję

Ugdymo politika 7547735605283480776

Rašyti komentarą

10 komentarų

Petriukas rašė...

Vo teip mokytojai. Turesit man rašit realnai gerus pažymius. Bo kitaip algos negausit.

Anonimiškas rašė...

Oi, Petriuk, tai žinoma, kad aš, mokytoyas, tau rašisiu geriausius pažimius, nes tu esi to vertas, juk tu, Petriuk, - mūsų ir viso pasaulio ateitis esi. Jei vien nuo pažimių mano alga kiltų, tai aš tau, o, Petriuk, ne tik 10 rašyčeu, bet dar ir 12, 15, 30, 145, 1 000, 5 000 000 ir dar daug daug daugiau. Ir dar saldainiais apkraučiau.

Audrius rašė...

Gaisrininkams didinti pagal užgesintus gaisrus, niebus gaisrų, nebus atlyginimo...O gal pirma reikia investuoti į įrangą, apmokymus? Taip ir su mokytojais. Reikia investuoti į jų žinias, mokymo priemones. Tada jie galės perteikti tai mominiams.

Anonimiškas rašė...

Skęstančiųjų gelbėjimasis, jų pačių reikalas. Pedagogų jau trūksta, šios profesijos nesirenka jaunimas. Kas mokys mūsų vaikus???????

Anonimiškas rašė...

Vaikus mokys LAGY GAGA, Rihanna, Bruno Mars, smurtiniai kompiuteriniai žaidimai, gatvė, robotai ir, aišku, šetonas.

Anonimiškas rašė...

joo,labai gerai-aš už rezultatus,bet tuomet,to paties reikalaukime ir iš politikų.

Anonimiškas rašė...

Reikalaukime ir is poilitiku, ir is policininku, ir is gydytoju, ir is oro prognozes darbuotoju!

Anonimiškas rašė...

Tai gal žmogelis sprendžia iš ankstesnės savo darbinės patirties. Kiek sulaikei KET pažeidėjų, tiek uždirbai. Nieko nesulaikei, nieko ir nėra.Tai negi tik mokytojai kalti dėl katastrofos švietime? Gal reiktų atsigręžti į ŠMM ir jau 18 jos pristeigtų kontorėlių savo darbams nudirbti?

Profesorius Si Monkas ir Co. rašė...

Mes jau seniai pasiruošę vaikučius mokyti. Bėja - už dyką.

Anonimiškas rašė...

Didesnio absurdo , idiotiškesnės logikos į konkrečią problemą negalima buvo tikėtis sulaukti... Tokie pareiškimai tiktų juokinti jumoro vaakaronėn susirinkusius klausytojus. Bet , gal tai premjerinis premjero juodasis jumoras?

item