Per du vasaros mėnesius alkoholio pardavimas mažėjo

Technologijos.lt nuotr. Siekiant įvertinti, kokius pokyčius alkoholio rinkoje atnešė nuo šių metų kovo mėnesio išaugę akcizai, būtina a...

Technologijos.lt nuotr.
Siekiant įvertinti, kokius pokyčius alkoholio rinkoje atnešė nuo šių metų kovo mėnesio išaugę akcizai, būtina analizuoti pastarųjų dviejų mėnesių duomenis, nes jie tiksliausiai atspindi prekybos alkoholiu tendencijas, tikina Legalaus verslo aljanso prezidentas Romas Apulskis.

Anot jo, birželio-liepos mėnesiais alkoholio rinka pamažu stabilizavosi, todėl gali tiksliausiai atspindėti pokyčius.

„Gamintojai ir prekybininkai, žinodami, kad alkoholinių gėrimų akcizai didės nuo šių metų kovo, pirmaisiais metų mėnesiais produkciją kaupė sandėliuose. Todėl, norint įvertinti alkoholio prekybos tendencijas, atsižvelgti į visų metų duomenis būtų labai netikslu. Geriausiai pokyčius atspindi pastarieji mėnesiai, kada rinka tapo stabilesnė“, – teigia R. Apulskis.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, lyginant šių metų liepos mėnesį su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, mažiausiai krito alaus pardavimai, o labiausiai nukentėjo spirituoto vyno gamintojai.

Statistika rodo, kad alaus pardavimai sumažėjo 16 procentų, spiritinių gėrimų – 28 proc., sidro ir vyno gėrimų – 32 proc., natūralaus vyno – 34 proc., spirituoto vyno – net 80 proc.

Susiję

Ekonomika 6337056543117647294

Rašyti komentarą

8 komentarai

Augustinas rašė...

Pagaliau alkoholio vartojimas mažėja. Būtų labai gerai, jei ši tendencija ir toliau tęstųsi.

Anonimiškas rašė...

Čia rašo ne apie vartojimo, bet apie pardavimų mažėjimą. Daug perkama už Lenkijos ir Latvijos sienos.

Augustinas rašė...

Tai tikriausiai tik gyvenantys pasienio rajonuose perka Lenkijoje ir Latvijoje. Bet tie pasienio rajonų gyventojai ir taip apsipirkdavo Lenkijoje, nes Lenkijoje daugelis prekių ir taip buvo bei yra pigesnės nei Lietuvoje (kokia situacija su kainomis Latvijoje, prisipažinsiu, nežinau). Tad sakyčiau, kad mažėja ne tik alkoholio pardavimai, bet ir vartojimas Lietuvoje. O tai geras ženklas.

Audrius rašė...

Aš kiek vartojau ( labai saikingai) taip ir vartoju. Kiek pažįstu vartojančius - jie nemažino kiekių. Esu tikras, kad perkama tiek pat ar net daugiau, bet ne Lietuvohe. Mano kuklia nuomone draudimai ne išeitis (nors kai kurie reikalingi), o švietimas, auklėjimas.

Nežiniukas rašė...

Taip - tik švietimas ir auklėjimas. Jokių draudimų.

Tas pats ir keliuose greičio mėgėjams.

Ir sužibės Lietuva pasaulio tautų bendrijoje visomis vaivorykštės spalvomis.

Pikc rašė...

Na, galima padaryti sintezę: švietimas, auklėjimas + draudimai tiems atvejams, kai auklėjimas neveikia. Be to, ir priemonių veiksmingumas skirtingas: auklėjimas nuo mažens gali būti gana veiksmingas - bet maištaujantiems paaugliams jis kažin, ar suveiks. Tokiu atveju draudimas - tai, ko reikia.
O dėl pirkimo ne Lietuvoje jau Augustinas atsakė: jeigu reikia trenktis per pusę Lietuvos, kad įsivežtum kontrabandos - tai tiesiog neapsimoka. O kontrabandos "didmenininkus" galima išgaudyti ir "demotyvuoti" rimtomis baudomis.

Anonimiškas rašė...

Na nežinau gerbiamieji kokia situacija pav Kėdainiuose bet bet Biržų ir Pasvalio rajonuose tai latviškas alus. Labai smarkiai išaugo jo vartojimas . 2 ltr bambalis kainuoja 1,82 eur. Palatvės rajonuose kol kas blaivybės požymių nematyti.

Anonimiškas rašė...

O aš lietuviško alaus neperku, tik lenkišką dideliais kiekiais, tad kasdien visą mėnesį galiu išgert po skarbonkę, panašiai kaip vokietis...

item