Nigerijoje vienoje katalikų bažnyčių nušauta 12 žmonių

Nigerijos pietryčiuose anksti sekmadienį į katalikų bažnyčią įsiveržę banditai nužudė 12 žmonių, nurodė ligoninės medikai ir liudininkai....

Nigerijos pietryčiuose anksti sekmadienį į katalikų bažnyčią įsiveržę banditai nužudė 12 žmonių, nurodė ligoninės medikai ir liudininkai.

Apie 6 val. ryto buvo užpulta Šv. Pilypo bažnyčia Ozubulaus mieste netoli Oničos uosto Nigerio upėje, sakė liudininkai.

„Lig šiol patvirtinta 12 asmenų žuvusių ir atvežtų į lavoninę, dar keliems asmenims teikiama medicinos pagalba“, – sakė naujienų agentūrai AFP Nevio ligoninės tarnautojas.

Kiti šaltiniai nurodė, kad toje ligoninėje nuo šautinių žaizdų gydoma keliolika žmonių.

Liudininkai sakė, kad į bažnyčią įsiveržę penki kaukėti vyrai ėmė šaudyti į maldininkus. Anot jų, žuvusiųjų gali būti apie 20.

Tuo tarpu Anambros valstijos policijos komisaras Garba Umaras sakė, kad užpuolikas buvo vienas, kuris „šaudė nesustodamas, žudydamas ir sužeisdamas“ maldininkus.

Liudininkas Chukwuma Emeka sakė, buvo vos išėjęs iš bažnyčios ištiesti kojų, kai „išgirdęs šūvius, šauksmus, pamatęs bėgančius vidun žmones“.

„Kai sumaištis aprimo, užėjau į vidų. Pamačiau mano bendradarbį bažnyčios patarnautoją negyvą savo paties kraujo klane ir daugelį vaitojančių iš skausmo“, – pasakojo jis.


Susiję

Pasaulis 483947658221088643
item