Ispaniją pasiekia vis daugiau migrantų

Ispanija pagal atvykėlių neteisėtomis ir pavojingomis kelionėmis jūra skaičių netrukus gali aplenkti su šia problema anksčiau rimčiausiai...

Ispanija pagal atvykėlių neteisėtomis ir pavojingomis kelionėmis jūra skaičių netrukus gali aplenkti su šia problema anksčiau rimčiausiai susidūrusią Graikiją, skelbia Tarptautinės migracijos organizacija.

Savaitgalį paskelbti Tarptautinės migracijos organizacijos duomenys rodo, kad pastaruoju metu Ispanija pavojingomis kelionėmis jūra sulaukia vis daugiau migrantų. Šiemet atvyko daugiau nei 8000 – du kartus daugiau nei prieš metus. Vargstantiems migrantams padedantis Ispanijos Raudonasis kryžius sako jaučiantis padidėjusį krūvį, bet pajėgumų organizacijai esą kol kas netrūksta.

„Nežinome, kodėl atvykėlių padaugėjo. Gali būti labai daug priežasčių, ir nė vienos konkrečios“, – sakė Ispanijos Raudonojo kryžiaus atstovas Inigo Villa.

Pagal atvykėlių skaičių Ispanija priartėjo prie Graikijos, kuri šiemet jau sulaukė 12 tūkstančių, bet pernai tokiu metu buvo kur kas daugiau – apie 160 tūkstančių. Daugiausia atvykėlių jūra šiemet keliauja į Italiją – ji jau sulaukė 97 tūkstančių.

Susiję

Pasaulis 496122463237160899

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kaip suprantu, ispanai savo pakrančių apsaugos pajėgas irgi panaikino? :)

Anonimiškas rašė...

joo. "nežinome kodėl atvykėlių padaugėjo...".Griūk iš juoko.Beje,pradeda nebevynioti į melo popierėlį,jau atvirai sako: "atvykėlių",net nebeslepia po "pabėgėliais".Labai tikiuosi,kad atsiras daugiau drąsių prokurorų,kurie atves į teismus ir pasodins už grotų visus nelegalų gabentojus .Manau tame tarpe gali atsidurti ir visi caritai su raudonaisiais kryžiais,gelbėkim vaikus ir gydytojais be sienų.

item