Europos Komisija įspėja dėl naujos pabėgėlių bangos Viduržemio jūros maršrutu

Europos Sąjungos vidaus reikalų komisaras Dimitris Avramopoulos perspėja Italiją dėl naujos migrantų bangos Viduržemio jūros maršrutu. ...

Europos Sąjungos vidaus reikalų komisaras Dimitris Avramopoulos perspėja Italiją dėl naujos migrantų bangos Viduržemio jūros maršrutu.

„Atvykimų skaičius nuo liepos sumažėjo, ir tai yra gera žinia. Tačiau dar ne metas daryti išvadas. Daug žmonių dar laukia, kada galės išvykti. Ir labai tikėtina, kad netrukus kils nauja atvykimų banga“, - sakė komisaras.

JT pabėgėlių organizacijos (UNHCR) prižiūrimų „karštųjų taškų“ įrengimas Libijoje šiuo metu esą neįmanomas.

„Mes turime koordinuoti jau esamus pabėgėlių centrus vietoje“, - kalbėjo D. Avramopoulos interviu Italijos dienraščiui „La Stampa“.

Pasak jo, svarbu skatinti dialogą su Libija. ir migrantų kilmės šalimis Afrikoje.

„Kontaktai su Egiptu ir Alžyru yra produktyvūs. Šios šalys įrodė esančios pasirengusios bendradarbiauti. Daug žmonių nori į Europą. Tik kolektyvinis bendradarbiavimas gali sustabdyti šį pabėgėlių srautą“, - teigė ES komisaras.


Susiję

Pasaulis 4799036023449550853

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

https://www.youtube.com/watch?v=ygH8VHjcXQc Šiame video keliama prielaida, kad ES pati aktyviai prisideda prie migrantų srauto kūrimo.

Anonimiškas rašė...

Savaime aišku, kad taip. Tiksliau - ne visa ES, o korumpuotų valdininkų grupuotės, įsitvirtinę vyriausybinėse sturktūrose. Taigi už kiekvieną ,,pabėgėlį'' imamos didelės ES Centrinio banko išmokos, o tai tikros aukso kasyklos visokiems trečiarūšiams raštininkėliams. Ir apskritai prisidengiant ,,pabėgėlių'' tema, galimai vyksta dar neregėto masto mokesčių mokėtojų pinigų grobimas - kol kas apie šią galimą politinės korupcijos formą dar per mažai kalbama ir ji greičiausiai dar netiriama - turiu omenyje teisėsaugą. Gali būti, kad iš ,,pabėgėlių'' pinigus plėšia ir kai kurių šalių korumpuotos pasieno tarnybos. Be to, įmanomi ir kitokie motyvai, labai panašu, kad prisidengiant visokiomis spekuliacijomis, kai kas siekia pakeisti Europos etinnę sudėtį, ir tai greičiausiai yra gerai užmaskuoto ir ilgus metus nuosekliai vykdomo plano dalis.

Anonimiškas rašė...

Taigi: tikslas - atskiesti etninę sudėtį; priemonės - humanitariniai paistalai ir korupcinės "pabėgėlių pramonės" (joje darbuojasi dešimtys tūkstančių). Šalutinis rezultatas - pašalpoms, "socializavimui" ir "pabėgėlių pramonės" darbuotojams išleidžiami milžiniški pinigai, kurie niekaip ekonomiškai neatsiperka (pabėgėliai netinka darbo rinkai). Kai pinigai baigsis, o teisėsauga atskleis korupciją, tada milijonai musulmonų bus didžiai supykę. Kas tada perims politinį vadovavimą jiems iš šalies? Aborigenų gelbėjimui gali nepadėti ir karinės padėties įvedimas. Strateginę reikšmę turės kelių pagrindinių uostamiesčių kontrolė.

Anonimiškas rašė...

Na, jei jau taip, tai antraštė turėtų būti tokia: „Europos komisija praneša, jog...

item