D. Trumpas atleido patarėją strateginiais klausimais S. Bannoną

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė atleisti buvusį dešiniojo naujienų portalo „Breitbart“ redaktorių Stepheną Bannoną iš patarėjo...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė atleisti buvusį dešiniojo naujienų portalo „Breitbart“ redaktorių Stepheną Bannoną iš patarėjo strateginiais klausimais pareigų, praneša laikraštis „The New York Times“, remdamasis informuotais šaltiniais administracijoje.

Pasak jų, prezidentas jau informavo apie šį sprendimą savo patarėjus.

Baltųjų rūmų atstovai patvirtino pranešimus apie S. Bannono atleidimą. Pažymima, kad penktadienis bus paskutinė jo darbo diena prezidento patarėjo poste.

S. Bannonui artimi šaltiniai teigia, kad jis pats nusprendė atsistatydinti ir dar rugpjūčio 7 d. įteikė D. Trumpui atitinkamą prašymą.

Gandai apie S. Bannono atleidimą sklando Vašingtone jau kelis mėnesius. Juos paskatino dažni nesutarimai tarp S. Bannono ir kitų artimų D. Trumpo bendradarbių, taip pat ir JAV prezidento šeimos narių.

Pats S. Bannonas pastaruoju metu atvirai prieštaravo D. Trumpui dėl karinės jėgos panaudojimo sprendžiant įtampas su Šiaurės Korėja ir keliais kitais klausimais. Santykių nepagerino ir žiniasklaidos reakcija į D. Trumpo nekorektišką poziciją, atsisakant pasmerkti visus žmones, dalyvavusius protestuose prieš konfederatų paminklų nuvertimą Virdžinijos valstijoje, Šarlotsvilyje. 

Stebėtojų nuomone, S. Bannono pasitraukimą neigiamai vertins ta JAV žiniasklaidos dalis, kuri laikosi konservatyviausių pozicijų, tačiau šį atleidimą iškart suskubo sveikinti bet kuriuo atveju už D. Trumpą nebalsavę liberalesnių pažiūrų politikai, apžvalgininkai ir įžymybės.

S. Bannonas pareiškė grįžtantis į „Breitbart“ redakciją ir tęsiantis kovą už prezidentą D. Trumpą, nors yra įsitikinęs, kad toks D. Trumpo prezidentavimas, už kurį rinkimų komandoje dirbo ir kuriam rinkimus laimėjo S. Bannonas, yra baigtas. 


item