D. Trumpas atleido patarėją strateginiais klausimais S. Bannoną

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė atleisti buvusį dešiniojo naujienų portalo „Breitbart“ redaktorių Stepheną Bannoną iš patarėjo...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė atleisti buvusį dešiniojo naujienų portalo „Breitbart“ redaktorių Stepheną Bannoną iš patarėjo strateginiais klausimais pareigų, praneša laikraštis „The New York Times“, remdamasis informuotais šaltiniais administracijoje.

Pasak jų, prezidentas jau informavo apie šį sprendimą savo patarėjus.

Baltųjų rūmų atstovai patvirtino pranešimus apie S. Bannono atleidimą. Pažymima, kad penktadienis bus paskutinė jo darbo diena prezidento patarėjo poste.

S. Bannonui artimi šaltiniai teigia, kad jis pats nusprendė atsistatydinti ir dar rugpjūčio 7 d. įteikė D. Trumpui atitinkamą prašymą.

Gandai apie S. Bannono atleidimą sklando Vašingtone jau kelis mėnesius. Juos paskatino dažni nesutarimai tarp S. Bannono ir kitų artimų D. Trumpo bendradarbių, taip pat ir JAV prezidento šeimos narių.

Pats S. Bannonas pastaruoju metu atvirai prieštaravo D. Trumpui dėl karinės jėgos panaudojimo sprendžiant įtampas su Šiaurės Korėja ir keliais kitais klausimais. Santykių nepagerino ir žiniasklaidos reakcija į D. Trumpo nekorektišką poziciją, atsisakant pasmerkti visus žmones, dalyvavusius protestuose prieš konfederatų paminklų nuvertimą Virdžinijos valstijoje, Šarlotsvilyje. 

Stebėtojų nuomone, S. Bannono pasitraukimą neigiamai vertins ta JAV žiniasklaidos dalis, kuri laikosi konservatyviausių pozicijų, tačiau šį atleidimą iškart suskubo sveikinti bet kuriuo atveju už D. Trumpą nebalsavę liberalesnių pažiūrų politikai, apžvalgininkai ir įžymybės.

S. Bannonas pareiškė grįžtantis į „Breitbart“ redakciją ir tęsiantis kovą už prezidentą D. Trumpą, nors yra įsitikinęs, kad toks D. Trumpo prezidentavimas, už kurį rinkimų komandoje dirbo ir kuriam rinkimus laimėjo S. Bannonas, yra baigtas. 


Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Beje "liberalusis" HuffPost šią žinią pasveikino štai tokia antrašte- "Bye, Goy"... čia, matyt, kad niekam kvailam neliktų abejonių, kas yra tikrieji padėties šeimininkai...

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Santykių nepagerino ir žiniasklaidos reakcija į D. Trumpo nekorektišką poziciją, atsisakant pasmerkti visus žmones, dalyvavusius protestuose prieš konfederatų paminklų nuvertimą Virdžinijos valstijoje, Šarlotsvilyje." - kas čia per šyza? Kuo atsisakymas pasmerkti taikius protestuotojus, puolamus liberastų, antifadugnių, BLM banditų, anarchistų ir kitų šiukšlių, yra NEKOREKTIŠKAS? Ir tikrai nemanau, kad dėl to Benonas būtų pykęs.
Beje, dėl tos negrų "lieviakės" išsišokimo - viskas baigėsi gana juokingai: sukilo nepatenkinti žydai, atsirado netgi kaltinimų antisemitizmu, ir finale ta atmatėlė pakeitė antraštę iš "goy, bye" į "white flight". Va, čia jau kitas reikalas - negrų rasizmas politkorektiškoms šiukšlėms nekliūna (pabandykite įsivaizduoti reakciją, jei po kokio negro atleidimo laikraščiuose ar internete atsirastų antraštė "black flight").:)

Anonimiškas rašė...

Panašu,kad esame lemiamų įvykių išvakarėse. Globalios kontrolės jėgos demonstruoja savo galią ir rodo, jog evoliucinis tautų išsilaisvinimo ir krikščioniškos Vakarų kultūros išsaugojimo kelias yra neįmanomas. "Globalistai", matyt, yra pasirengę, esant reikalui, jeigu neužteks esamų "legalių", kontrolės svertų ir spaudimo priemonių, panaudoti grubią jėgą ar tironiškus metodus. Melskimės, kad JAV nekiltų pilietinis karas nes jo baigtis,žinant, kad US Army ir Navy greičiausiai liks ištikima dabartiniam režimui, būtų iš anksto aiški...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nebūčiau toks tikras (aišku, žiūrint, ką turite galvoje, kalbėdamas apie "dabartinį režimą") - į kariuomenę paprastai eina patriotai, o ne šiukšlės antifadugnės ir pan. raudonai liberastinė fauna. Gi kariuomenės tikslas - ginti savo šalį - o raudonieji šiukšlės kaip tik nori ją (kaip ir visas kitas) sunaikinti. Problema, manyčiau, čia gali būti nebent praeitos neobolševikinės valdžios į aukščiausius postus paskirti pareigūnai, o ne eiliniai kareiviai.

Anonimiškas rašė...

Gal mazai kas zino bet breitbart buvo pirmiausia isteigtas izraelyje, Bannonas ir Netanyahu yra geri draugai, visa Trumpo seima yra susijusi su zydais. Nors pats skaitau breitbart bet reikia ypac atsargiai ir kritiskai vertinti viska kas ten parasyta.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Išlindo yla iš maišo? :)
https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/RMnqXRM1KjJ

item