Biržų rajone atminimo lentomis įamžinamas Lietuvos savanorių atminimas

Biržų rajono savivaldybės nuotr. Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – mečio, kurį minėsime 2018 metais, proga, Biržų rajono savivaldybėje ...

Biržų rajono savivaldybės nuotr.
Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – mečio, kurį minėsime 2018 metais, proga, Biržų rajono savivaldybėje įamžinamas iš Biržų krašto kilusių 1918–1920 m. Lietuvos savanorių atminimas. 2017 m. kovo 23 d. Savivaldybės mero Valdemaro Valkiūno potvarkiu sudaryta „Lietuvos savanorių ir Vyčio kryžiaus ordino kavalierių atminimo lentomis seniūnijose pagerbimas ir įamžinimas“ įgyvendinimo plano parengimo ir jo vykdymo priežiūros darbo grupė nutarė Biržų mieste, Vabalninke, Nemunėlio Radviliškyje, Pabiržėje ir Papilyje pastatyti atminimo lentas 1918–1920 m. Lietuvos savanoriams ir Vyčio kryžiaus ordino kavalieriams. Numatyti projekto įgyvendinimo terminai ir aptartos vietos miesto ir seniūnijų centruose, kuriose planuojama statyti Atminimo lentas.

Šių metų liepos 6 – ąją surengtos Papilio krašto Nepriklausomybės kovų savanorių pagerbimo iškilmės ir Atminimo lentos Papilio valsčiaus Lietuvos Nepriklausomybės kovų savanoriams ir Vyčio kryžiaus kavalieriams atidengimas Papilyje.

Vabalninke atminimo lenta bus atidengta per Žolinę, planuojami atminimo lentų pastatymo darbai Biržuose ir Pabiržėje.

Atminimo lentos savanoriams projektuojamos ir gaminamos pagal vienodą pavyzdį iš Savivaldybės biudžeto lėšų, tačiau tikimasi, kad jos bus statomos ir iš suaukotų iš vietos gyventojų ar įmonių lėšų.

Vien tik iš Biržų valsčiaus kilę 52 savanoriai (iš jų 7 Vyčio kryžiaus ordino kavalieriai). Iš Vabalninko krašto – 49 savanoriai (iš jų 2 Vyčio kryžiaus ordino kavalieriai). Nemunėlio Radviliškio – 7 savanoriai (iš jų 3 Vyčio ordino kavalieriai) iš Parovėjos – 4, iš Pabiržės – 9, iš Pačeriaukštės – 8 (3 kavalieriai), iš Papilio – 9 savanoriai (iš jų 2 Vyčio kryžiaus ordino kavalieriai).

Susiję

Politika 8940920823402300889
item