VU TSPMI baigęs Lietuvos diplomatas V. Radžvilą išplūdo necenzūriniais žodžiais

Vakar paviešinta informacija apie tai, kaip Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI), naudoj...

Vakar paviešinta informacija apie tai, kaip Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI), naudojantis politiškai motyvuotais dalies studentų skundais, už neįtinkančias „euroskeptiškas pažiūras“ mažinamas prof. V. Radžvilo dėstomų kursų prieinamumas ir apimtys.

Informacija pasklido socialiniuose tinkluose ir į ją netrukus reaguoti pradėjo prof. V. Radžvilo kursus lankę VU TSPMI absolventai. Vienas absolventų, dabar aukštas Lietuvos Respublikos ambasados Čekijos Respublikoje antrojo sekretoriaus pareigas einantis Mindaugas Stanys į vykstančią diskusiją įsiliejo taip, kaip nesitikima iš Lietuvos valstybei diplomatinėje įstaigoje atstovaujančio žmogaus - necenzūriniais žodžiais. 

Pasidalinęs asmenine nuoskauda, jog pas prof. V. Radžvilą buvo „priverstas“ lankytis net kelis metus iš eilės, M. Stanys pareiškė, kad V. Radžvilas yra „gaidys“, nors apsimeta „filosofijos jaučiu“. Nors Lietuvos Respublikos ambasados darbuotojas pripažino, jog profesorius dar prieš dešimtmetį buvo vienas iš retų dėstytojų, sugebančių kursą išdėstyti logiškai ir rišliai, dabar V. Radžvilas, pasak jo, yra „eilinis pilosofas“.

M. Stanio teigimu, anksčiau „radžviliukas“ studentų buvo gerbiamas už logišką nuomonę, o dabar esą ėmė „užsižaisti“ ir pasidavė „diktatoriškoms gaidelėms“. Ambasados antrasis sekretorius, nesibaidydamas kalėjimo tipo žargono, netrukus pareiškė, jog prof. Radžvilas yra „briedovas senis“, o vieta jam - doktoranto kėdėje, iki kurios jį greitai nuleis organizuoti studentai, kokie pasirodė esą 9 Europos studijų magistro programoje prof. V. Radžvilo kursą klausę ir vėliau vadovybei jį apskundę dėl „euroskeptiškų pažiūrų“ studentai.

Siūlome patiems susipažinti su Mindaugo Stanio įrašu jo Facebook paskyroje. Negalime nepasidalinti Lietuvos diplomato, išugdyto prestižiniu dar vis laikomo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto, elgesiu.

Paliekame skaitytojams spręsti, ar tokia kultūra yra priimtinas mūsų valstybės veidas Europos šalyse ir ar tokios kultūros asmenis turėtų rengti VU TSPMI, kurio vadovybė džiaugiasi dėl aukštų savo įstaigos pasiekimų, tačiau priimdama sprendimą padaryti V. Radžvilo dėstomą kursą ne privalomu, o pasirenkamuoju, grindžia jį tuo, kad kursas pernelyg sudėtingas skirtingai pasirengusiems studentams. Instituto vadovybė taip skelbia akademinį TSPMI vykdomų magistro studijų ir į jas priimamų studentų nuosmukį.



***

Paskelbę informaciją apie VU TSPMI studentų ir administracijos prieš Vytautą Radžvilą dėl jo pažiūrų pradėtus veiksmus, jaučiame pareigą detaliau nušviesti ir tolesnes reakcijas į šią žinią. Artimiausiu metu portale matysite daugiau naujienų šia tema. Dėkojame už supratimą ir kad neliekate abejingi. 


Susiję

Vytautas Radžvilas 3795724608075103144
item