VU TSPMI baigęs Lietuvos diplomatas V. Radžvilą išplūdo necenzūriniais žodžiais

Vakar paviešinta informacija apie tai, kaip Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI), naudoj...

Vakar paviešinta informacija apie tai, kaip Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI), naudojantis politiškai motyvuotais dalies studentų skundais, už neįtinkančias „euroskeptiškas pažiūras“ mažinamas prof. V. Radžvilo dėstomų kursų prieinamumas ir apimtys.

Informacija pasklido socialiniuose tinkluose ir į ją netrukus reaguoti pradėjo prof. V. Radžvilo kursus lankę VU TSPMI absolventai. Vienas absolventų, dabar aukštas Lietuvos Respublikos ambasados Čekijos Respublikoje antrojo sekretoriaus pareigas einantis Mindaugas Stanys į vykstančią diskusiją įsiliejo taip, kaip nesitikima iš Lietuvos valstybei diplomatinėje įstaigoje atstovaujančio žmogaus - necenzūriniais žodžiais. 

Pasidalinęs asmenine nuoskauda, jog pas prof. V. Radžvilą buvo „priverstas“ lankytis net kelis metus iš eilės, M. Stanys pareiškė, kad V. Radžvilas yra „gaidys“, nors apsimeta „filosofijos jaučiu“. Nors Lietuvos Respublikos ambasados darbuotojas pripažino, jog profesorius dar prieš dešimtmetį buvo vienas iš retų dėstytojų, sugebančių kursą išdėstyti logiškai ir rišliai, dabar V. Radžvilas, pasak jo, yra „eilinis pilosofas“.

M. Stanio teigimu, anksčiau „radžviliukas“ studentų buvo gerbiamas už logišką nuomonę, o dabar esą ėmė „užsižaisti“ ir pasidavė „diktatoriškoms gaidelėms“. Ambasados antrasis sekretorius, nesibaidydamas kalėjimo tipo žargono, netrukus pareiškė, jog prof. Radžvilas yra „briedovas senis“, o vieta jam - doktoranto kėdėje, iki kurios jį greitai nuleis organizuoti studentai, kokie pasirodė esą 9 Europos studijų magistro programoje prof. V. Radžvilo kursą klausę ir vėliau vadovybei jį apskundę dėl „euroskeptiškų pažiūrų“ studentai.

Siūlome patiems susipažinti su Mindaugo Stanio įrašu jo Facebook paskyroje. Negalime nepasidalinti Lietuvos diplomato, išugdyto prestižiniu dar vis laikomo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto, elgesiu.

Paliekame skaitytojams spręsti, ar tokia kultūra yra priimtinas mūsų valstybės veidas Europos šalyse ir ar tokios kultūros asmenis turėtų rengti VU TSPMI, kurio vadovybė džiaugiasi dėl aukštų savo įstaigos pasiekimų, tačiau priimdama sprendimą padaryti V. Radžvilo dėstomą kursą ne privalomu, o pasirenkamuoju, grindžia jį tuo, kad kursas pernelyg sudėtingas skirtingai pasirengusiems studentams. Instituto vadovybė taip skelbia akademinį TSPMI vykdomų magistro studijų ir į jas priimamų studentų nuosmukį.



***

Paskelbę informaciją apie VU TSPMI studentų ir administracijos prieš Vytautą Radžvilą dėl jo pažiūrų pradėtus veiksmus, jaučiame pareigą detaliau nušviesti ir tolesnes reakcijas į šią žinią. Artimiausiu metu portale matysite daugiau naujienų šia tema. Dėkojame už supratimą ir kad neliekate abejingi. 


Susiję

Vytautas Radžvilas 3795724608075103144

Rašyti komentarą

25 komentarai

Anonimiškas rašė...

Negerai urm karalystėje:Linkevičiaus atstovė spaudai , LRT žvaigždės visažinio Jakilaičio žmona girta šlitinėja gatvėmis ir įžeidinėja policininkus, šito nykaus diplomato (?) kalba kaip gatvės girtuoklio.
Pagal tai galima spręsti kad skundikei , nesugebančiai įveikti prof. Radžvilo kurso, Ievai Galkytei atviros durys į karjerą urm-e.

Anonimiškas rašė...

joo,buvo tokia istorija,kai pora diplomatų ,skrido iš postų,nes nelabai gražiai pašnekėjo tarpusavyje (apie prezidentę).Na,precedentas yra...Ale kas čia man darosi: kiekvieną kartą vis dar labai nustembu,nes vis dar naiviai įsivaizduoju,kad žmonės einantys tokias ir panašias pareigas(kaip M. Stanys) neturėtų taip kalbėti .

Pikc rašė...

Va va - panašu, kad vienintelis atrankos kriterijus yra "teisingos" politinės pažiūros. :)

Anonimiškas rašė...

Čia diplomatas? Gal ryšiams su Kirtimais?

Pikc rašė...

"Anonimiškas 2017-07-11 21:00" - SUPER taiklus komentaras! :)
Na, o "2017-07-11 21:58" šiukšlės, tikiuosi, nukeliaus ten, kur joms ir vieta, kai adminai "nuleis vandenį". ;)

Anonimiškas rašė...

galima gauti nuorodą į šią diskusiją - FB įrašą?

Anonimiškas rašė...

Deja taip atsitinka kai nera atrankos i aukstojo mokslo studijas.Tai atsakymas zmonems manantiems,kad pasikeitus ,,sovietinei" kartai i nauja viskas bus geriau.Ateina nekulturingi bet plesrus veikejai.Karjeristai.

Finkelšteinas rašė...

Cia turbut vienas is tu liberaliu, amzinai perspektyviu jaunuoliu kuriems zodis
morale yra keiksmazodis

Anonimiškas rašė...

Teisiniu požiūriu tai yra viešas įžeidimas ir šmeižtas, Lietuvos BK yra atitinkami straipsniai. O šitaip kalbantis žmogus negali ne tik dirbti diplomatiniame korpuse - juolab Čekijoje ir kitose Vyšegrado Sutarties šalyse - bet ir valstybinėje tarnyboje apskritai. M.Stanio pareiškimas - ne atsitiktinis. Gali būti, kad M. Stanys specialiai siekia teisinio proceso, kuriame, aišku, dalyvaus ir prieš profesorių V.Radžvilą raštą pasirašę studentai. Tai vienas iš tų atvejų, kuomet neoliberal-marksizmo pėstininkai represijoms bando panaudoti valstybę ir įstatymus. O Lietuvos ambasadoje Čekijoje apskritai vyksta įdomūs dalykai. Ar tiesa, kad ten dirba ir kardiologas Jurgis Brėdikis? Ar kas nors girdėjote tą istoriją apie širdies vožtuvų sukeitimą?

Anonimiškas rašė...

atsiprašau čekų, kad tokį chamą mano valstybė atsiuntė į jų gražią šalį

m d rašė...

gerai,kad ponas ir "įšoko i šią diskusiją", kad pasirodė kas esąs kitus "demaskuodamas"

Kas yra Radžvilas, kad jis tautos sąžinė ir intelektualų balsas dar nuo Sąjūdžio laikų, visi žinome, o štai kas šis ponas diplomatas, pripuolęs prie EU lovio per kitų galvas ir kitus dergdamas, būtume ir nesužinoję ---

o šitie "rašinėtojai" tai jo jaunoji pamaina, naujasis KGB eskadronas --- nepamirškime, kas lieja turinį į jų jau nemenkai išplautas galveles --- beja, kam dar neaišku, tai tiems ir patarčiau paskaitinėti Radžvilo tekstus ar paklausyti įrašus -- kad neužsimirštume

pagarbiai m d

Anonimiškas rašė...

Liudna skaityti tokius "diploatijos perlus". Ka cia gali ,zmogau , pridurti? Zmones jau senokai pasake - "gali isvaryti kaimieti is kaimo , bet kaima is kaimiecio , deja, ne".

Anonimiškas rašė...

Aš protestuoju dėl to, kad tokios moralės ir suvokimo mankurtai atstovautų man ir mano šaliai. Lauk jį iš diplomatinės Lietuvos tarnybos. Ir kuo greičiau, gėda.

Pikc rašė...

Netinka čia ta "kaimo-miesto" dichotomija - žmogaus moralės, kultūros lygis nepriklauso nuo to, kaimo ar miesto teritorijoje jis gyvena (beje, lietuvių kultūros atgimimo šaknys - kaime, šiaip jau). Toks palyginimas - nepelnytas įžeidimas kaimo žmonėms. Šitas padaras vertas visai kitokio apibūdinimo - štai, pvz. taiklus Zeppelinus įrašas: https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/crTpxypqxqm

Anonimiškas rašė...

Aš irgi. Toks paistalas, persunktas rusiško kriminalinio žargono, yra nesuderinamas su diplomato darbu, Mindaugas Stanys turi būti nedelsiant atšauktas iš pareigų. Jeigu jis šitaip rašo Facebooke, tai ką jis prišneka čekams apie Lietuvą? Vakar jis savo paskyroje jau panaikino šitą ... net nežinau, kaip tai pavadinti ir pateikė atsiprašymą, bet vis tik dėl tokio pasisakymo jo, kaip diplomato, karjera baigta.

Pikc rašė...

Kaip tai baigta? Taigi jis "ideologiškai teisingų" pažiūrų! Tokiems karjeros nesibaigia. Ar baigėsi karjera Mindaugui Jackevičiui po to, kai buvo akivaizdžiai įrodyta, kad jis šmeižė A. Širinskienę? Taigi...

LOPAS rašė...

manytina stalininė "raganų medžioklė" pasiekė apogėjų-norima kad Lietuvoje liktų tik besmegeniai debilkai su vergo sindromais.

LOPAS rašė...

Na juk už šiltą vietą reikia"atloti", antraip kaulą atims?

Anonimiškas rašė...

Pikc, graikų mite ,,Argonautai'' yra toks įvykis: Jasonas pasėja nukauto slibino dantis lauke, iš jų išdygsta ginkluoti kariai ir puola Jasoną. Tačiau Jasonas meta į jų vidurį didelį akmenį, kariai ima pulti vieni kitus ir išsižudo, o Jasonas lieka net nesužeistas. Taip gali atsitikti ir, kaip Jūs pavadinote, ,,ideologiškai teisingiems'', nors mes puikiai žinome, kad taip nėra, nes tokia ideologija nėra ir negali būti tiesa. Kol kas šie ,,ideologiškai teisingi'' - federalistai, genderistai, globalistai ir taip toliau - puola mus. Tačiau jų teisių ir laisvių poreikis didėja taip sparčiai ir taip plačiai, kad netrukus jų vienos grupės laisvės ir teisės pradės konfrontuoti su kitos grupės ar grupių laisvėmis ir teisėmis. Ir štai tada prasidės jų tarpusavio kova - nuožmi, negailestinga, įkvėpta kaip tik tų idėjų ir siekių, kurie šiandien yra tų žmonių mąstymo ir veiksmų pagrindas. Gali būti ir taip, kad mūsų dienomis taip pat atsiras šiandienis Jasonas, kuris mes akmenį į šių karių tarpą.

Pikc rašė...

Aha, žinau šitą. Aš kiek skeptiškai žiūriu į tokią perspektyvą, nes gana tikėtina, kad jeigu "iškrypėlizmo" apologetai pradės pjautis tarpusavyje, tai jau reikš, kad nebeliko ką pjauti išorėje. Tokiu atveju jų tarpusavio pjautynės būtų menka paguoda. Čia kažkiek panašiai, kaip su vėžiu: gi žmogų pražudęs, vėžys irgi padvesia - bet ar žmogui nuo to geriau?

Anonimiškas rašė...

Pikc, kad to neįvyktų, jie turi mesti savo blogus darbus. Anot Jono Krikštytojo: ,,Duokite tikrų atsivertimo vaisių!''

Pikc rašė...

Mesti tai, kas APSIMOKA? Juokaujat? :)

Anonimiškas rašė...

Baisi realybė - grįžtama prie J.Aničo laikų.

arvydas rašė...

DĖL „VIENOS TIESOS“ ,CENZŪROS TENDENCIJŲ „ SOSTINĖS FORUME“ .
Ko verta viena ar kita naujai susiformavusi politinė struktūra galima spręsti iš jos pozicijos sprendžiant svarbius Lietuvai uždavinius. Pavyzdžiui, pilietybės problema yra savotiškas lakmuso popierėlis –galima nustatyti kokio „kalibro“ yra viena ar kita Lietuvoje susiformavusi politinė struktūra. Neseniai (LMA) įvyko madingas „intelektualiųjų“ Lietuvos „gelbėtojų“ „Vilniaus forumo“ simpoziumas, kurio organizatoriams išsiunčiau savo pranešimo apie prigimtinę teisę turėti Tėvynės pilietybę tezes. Į mano prašymą dalyvauti minėtame simpoziume, gavau renginio(V.Radžvilas ir kt.) LMA organizatorių atsakymą, kad Vilniaus Forumas išimtinai palaiko vienos pilietybės idėją, kad mano siūloma alternatyva simpoziumo organizatoriams yra nepriimtina, nediskutuotina. Pagarbiai Arvydas Damijonaitis

arvydas rašė...

DĖL „VIENOS TIESOS“ ,CENZŪROS TENDENCIJŲ „ SOSTINĖS FORUME“ .
Ko verta viena ar kita naujai susiformavusi politinė struktūra galima spręsti iš jos pozicijos sprendžiant svarbius Lietuvai uždavinius. Pavyzdžiui, pilietybės problema yra savotiškas lakmuso popierėlis –galima nustatyti kokio „kalibro“ yra viena ar kita Lietuvoje susiformavusi politinė struktūra. Neseniai (LMA) įvyko madingas „intelektualiųjų“ Lietuvos „gelbėtojų“ „Vilniaus forumo“ simpoziumas, kurio organizatoriams išsiunčiau savo pranešimo apie prigimtinę teisę turėti Tėvynės pilietybę tezes. Į mano prašymą dalyvauti minėtame simpoziume, gavau renginio(V.Radžvilas ir kt.) LMA organizatorių atsakymą, kad Vilniaus Forumas išimtinai palaiko vienos pilietybės idėją, kad mano siūloma alternatyva simpoziumo organizatoriams yra nepriimtina, nediskutuotina. Pagarbiai Arvydas Damijonaitis

item