Vilniaus senamiesčio niokotojai siekia įbauginti Valstybinę kultūros paveldo komisiją

Vtpsi.lt nuotrauka Liepos 18 d. Valstybinė kultūros paveldo komisija išplatino pranešimą, kad ją siekiama įbauginti dėl statybų šalia V...

Vtpsi.lt nuotrauka
Liepos 18 d. Valstybinė kultūros paveldo komisija išplatino pranešimą, kad ją siekiama įbauginti dėl statybų šalia Vilniaus misionierių vienuolyno.

Pranešama, kad advokatų kontora, atstovaujanti UAB „Misionierių sodai“, kreipėsi į Valstybinę kultūros paveldo komisiją, reikalaudama atšaukti jos kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą dėl statybų šalia Vilniaus misionierių vienuolyno statinių ansamblio teisėtumo.

Rašte nurodoma, kad jei per 14 dienų Paveldo komisija neatšauks savo kreipimosi arba nenurodys juo nesivadovauti, sustabdžius statybas statytojas ketina kreiptis į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl Paveldo komisijos narių ir administracijos darbuotojų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn bei pareikšti ieškinius valstybei dėl žalos atlyginimo, į bylą trečiaisiais asmenimis įtraukdamas Paveldo komisijos narius, balsavusius už kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą bei darbuotojus parengusius kreipimosi raštą.

2017 m. birželio 2 d. Paveldo komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama ginti viešąjį interesą dėl daugiabučių gyvenamųjų namų su požemine automobilių stovėjimo aikštele statybų šalia Vilniaus misionierių vienuolyno ansamblio. Prašyta panaikinti kultūros ministro įsakymą, kuriuo buvo patvirtintas Misionierių vienuolyno specialusis paveldosaugos planas, kuris ir sudarė sąlygas vystyti šias prieštaringai vertinamas statybas itin jautrioje Vilniaus istorinio centro – UNESCO Pasaulio paveldo vietovės – teritorijoje.

Birželio 20 d. Generalinė prokuratūra informavo Paveldo komisiją, kad išnagrinėjusi jos kreipimąsi dėl statybų teisėtumo, kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydama taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir uždrausti vykdyti statybas. Gindama viešąjį interesą Generalinė prokuratūra teismo paprašė panaikinti Kultūros paveldo departamento organizuotą Misionierių vienuolyno statinių ansamblio specialųjį paveldosaugos planą, statybas leidžiantį dokumentą ir pašalinti padarinius

Susiję

Politika 8533632274872372335

Rašyti komentarą

item