Kanadoje transseksualus tėvas savo vaiką siekia įregistruoti ir auginti kaip belytį

Kori Doty iš Britų Kolumbijos Kanadoje save apibūdina kaip nebinarinį transseksualą, t.y. kad jo nuomone, jis nėra nei vyras, nei moteris...

Kori Doty iš Britų Kolumbijos Kanadoje save apibūdina kaip nebinarinį transseksualą, t.y. kad jo nuomone, jis nėra nei vyras, nei moteris. Todėl nuo tada, kai praėjusių metų lapkritį susilaukė vaiko, jo pagrindinis tikslas yra pasiekti, jog pastarasis oficialiai neturėtų lyties.

K. Doty teigia norintis, kad jo vaikas Searyl Atli Doty augtų belytis, kol „pats susivoks savyje ir sugebės man apibrėžti, kas jis yra“. „Laikau vaiką tiesiog kūdikiu ir noriu dovanoti jam visą savo meilę ir palaikymą, kad jis taptų kuo pilnaverčiu asmeniu, laisvu nuo stereotipų, lydinčių buvimą berniuku ar mergaite“,- sako K. Doty.

K. Doty įsitikinimu, valstybiniai dokumentai neturėtų reikalauti nurodyti asmens lyties. Transseksualus tėvas sako: „Man gimus gydytojai nusprendė, kas aš esu, pamatę mano lytinius organus, ir šis jų sprendimas darė įtaką mano tapatybei visą mano gyvenimą. Tokios jų prielaidos buvo klaidingos, ir nuo tada aš daug ką savyje pakeičiau“.

Būtent dėl to nuo pat vaiko gimimo K. Doty kovoja, kad įrašas prie jo vaiko lyties būtų „nenurodyta“. Iki šiol jam pavyko pasiekti, kad vaiko sveikatos kortelėje atsirastų raidė U, reiškianti „Unknown“ (liet. nežinoma).

Nors Britų Kolumbijoje vaiką galima įregistruoti tik su vyriška arba moteriška lytimi, kai kurios kitos Kanados provincijos oficialiuose dokumentuose leidžia kitokius įrašus apie lytį.

Parengta pagal Actuall.com


Susiję

Pažangos ideologija 7168616466093488819
item