Hamburge prieglobsčio negavęs islamistas peiliu nužudė žmogų ir dar 5 sužeidė

Hamburge penktadienį prieglobsčio Vokietijoje prašęs, bet negavęs Jungtiniuose Arabų Emyratuose gimęs vyras prekybos centre peiliu mirtin...

Hamburge penktadienį prieglobsčio Vokietijoje prašęs, bet negavęs Jungtiniuose Arabų Emyratuose gimęs vyras prekybos centre peiliu mirtinai subadė vieną žmogų ir dar penkis sužeidė. Vykdydamas išpuolį vyras rėkė „Allahu Akbar“.

Nors oficialiai aiškinama, jog tai nėra teroristinis išpuolis, viskas rodo, kad išpuolį įvykdė islamistas. Tai pirmas toks plačiau nuskambėjęs incidentas po gruodžio 19 dieną tunisiečio Aniso Amri įvykdyto išpuolio, sunkvežimiu rėžiantis į kalėdinę mugę Berlynę. Tuomet žuvo 12 žmonių ir dar 48 buvo sužeisti.

Pranešama, kad įtariamasis yra Ahmadas A., turėjęs ryšių su islamistais ir Vokietijoje negavęs prieglobsčio. Jis turėjo būti deportuotas, tačiau deportacijos procesas užtruko, nes vyras neturėjo dokumentų, iš kurių būtų galima tiksliai nustatyti jo tapatybę.

Susiję

Pasaulis 9091918901834218819

Rašyti komentarą

2 komentarai

Ainis rašė...

...tampa rutina. "Vakarų fronte nieko naujo". Artėja tas laikas kai trigeris komentarams bus žinutė jog "šią savaitę Europos miestuose nukentėjusių nuo islaminstų nėra".

Pikc rašė...

Visai nenustebsiu, jei kur nors išlįs toks ar panašus liberastinės logikos "perliukas": vargšas pabėgėlis griebėsi smurto iš nevilties - kad jam nedavė prieglobsčio ir grasino deportuoti, tuo, suprantama, sukeldami grėsmę jo gyvybei (gi pas arabus karas vyksta). Šito nelaimingo atsitikimo galima buvo išvengti, jei valdžios instancijos būtų parodžiusios daugiau tolerancijos, atvirumo ir žmogiškumo. Taigi, norint, kad nepasikartotų tokie įvykiai, reikia visiems prieglobsčio prašantiems vargšams pabėgėliams jį suteikti - ir tada vargšeliai neturės priežasčių imtis desperatiškų veiksmų. :)

item