Europos Komisijos darbuotojai privalės dalyvauti „LGBT vertybių ir nuostatų“ mokymuose

Europos Komisija (toliau – EK) liepos 19 d. priėmė vadinamą Įvairovės ir įtraukimo chartiją (angl. Diversity and Inclusion Charter ), kur...

Europos Komisija (toliau – EK) liepos 19 d. priėmė vadinamą Įvairovės ir įtraukimo chartiją (angl. Diversity and Inclusion Charter), kuri įpareigoja EK darbuotojus dalyvauti specialiuose mokymuose, kuriuose jie bus supažindinti su „LGBT vertybėmis ir nuostatomis“.

Oficialiai skelbiamas šios chartijos tikslas yra geresnės darbo aplinkos visiems darbuotojams – įskaitant moteris, homoseksualus, biseksualus, transseksualus, interseksualus, vyresnio amžiaus ar negalią turinčius asmenis – sukūrimas. Komisaras Gunther H. Oettingeris teigia: „Mes norime, kad Komisijos personalas būtų vertinamas ir priimamas nepriklausomai nuo žmonių amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos ar negalios. Jeigu remsimės įvairove, būsime novatoriškesni ir ES piliečiams pateiksime geresnius rezultatus“.

Papildomomis priemonėmis bus siekiama, kad bent 40 proc. vadovaujančių, administracinių postų organizacijoje užimtų moterys. Šiuos normatyvus Europos Komisijos padaliniai privalo įvykdyti iki 2019 m. lapkričio 1d., kitu atveju bus numatyta atsakomybė.

Užsibrėžti siekiai natūraliai kelia klausimą, kokiu būdu EK sužinos, kurie jos darbuotojai yra homoseksualūs? Ar darbuotojai privalės atskleisti savo seksualinę orientaciją, pažiūras LGBT bendruomenės klausimais metų pabaigos ataskaitoje? Koks bus EK santykis su socialinės lyties kategorija, kuri numato, kad kiekvienas asmuo yra laisvas apsibrėžti savo lytį?

Tačiau grėsmingiausia šio orveliško dokumento dalis yra susijusi su noru kontroliuoti, kaip turėtų būti suvokiamas homoseksualumas ar kitos LGBT išpažįstamos idėjos: Chartija numatytuose mokymuose EK darbuotojų informuotumas LGBT tema bus didinimas „pirmiausiai siekiant pakeisti asmens nesąmoningą šališkumą (angl. unconscious bias)“. Tai skatina prielaidą, kad iš tikrųjų siekiama dirbtinai formuoti žmonių suvokimą apie LGBT asmenis, jų „santuoką“ ir kita.

Parengta pagal: Europos Komisija, agendaeurope


Susiję

Pažangos ideologija 7514385676290072364
item