Europos Komisija Višegrado šalims davė dar mėnesį persigalvoti dėl migrantų priėmimo

Europos Komisija (EK) Čekijai, Vengrijai ir Lenkijai davė dar mėnesį persigalvoti dėl dalyvavimo Europos Sąjungos (ES) migrantų perkėlimo...

Europos Komisija (EK) Čekijai, Vengrijai ir Lenkijai davė dar mėnesį persigalvoti dėl dalyvavimo Europos Sąjungos (ES) migrantų perkėlimo schemoje. Šalys birželį pranešė nebepriimsiančios migrantų iš Italijos ir Graikijos, rašo „EUobserver“.

„Vis dar yra laiko viską pakeisti ir sugrįžti į normalią padėtį“, – trečiadienį sakė už migraciją atsakingas Komisijos narys Dimitris Avramopulas.

Komisaras pranešė, kad Komisija vykdomoje teisinėje procedūroje prieš Čekiją, Vengriją ir Lenkiją dėl šalių atsisakymo priimti migrantus iš Italijos ir Graikijos pagal privalomas ES kvotas, ėmėsi kito žingsnio ir davė joms mėnesį pakeisti savo nuomonę dėl dalyvavimo migrantų perkėlimo schemoje.

Prieš šias tris šalis praėjusį mėnesį pradėta vadinamoji pažeidimo nagrinėjimo procedūra, Komisija išsiuntė šalims oficialius įspėjimus.

Remiantis kvotomis, Čekija iki 2017 metų rugsėjo turėjo priimti apie 1 600 pabėgėlių, tačiau iš vadinamosios perkėlimo programos iki šiol priėmė tik dvylika ir pareiškė daugiau nepriimsianti. ES pabėgėlių perkėlimo schemoje dalyvauti taip pat atsisakė Lenkija, Vengrija ir Slovakija.


Susiję

Pasaulis 1300652288342525629

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

:D :D :D O gal Vyšegrado šalys davė Europos Komisijai mėnesį? Atrodo, Dimitris Avroupulos pamišro kai kurių asmenų oficialius vizitus į Vyšegrado šalis. Beje, Dimitris Avroupulos - kas yra šitas žmogus? Ką ir kur jis dirbo prieš patekdamas į Europos komisiją? A, tiesa: ar D Avroupulos dalyvauja sprendimuose dėl ES sankcijų Rusijai? Jei taip - galima išsamiau?

Anonimiškas rašė...

Su kuo, su kuo čia ta Europos komisija ultimatumais kalbasi? Su kokiais priešais? Ne su priešais? Su savo "šeimos" nariais? Britus išvijo iš šeimos, dabar kitų ėmėsi. Tai gal baisiausi ES priešai ir yra susisukę gūžtą šioje komisijoje ir "graužia Europą iš vidaus? Man labai panašu į tai.

Anonimiškas rašė...

Iš karto prisimena taiklus Naidželo Faradžo apibūdinimas apie vieną iš aukščiausių Eurosojūzo biurokratų, kuris puikiai tinka ir likusiems: niekieno nerinktas ir neaišku ką atstovaujantis asmuo su skuduro grindims plauti harizma. Ir gal ne tokia jau neteisi buvo Viktė Nūland, kai pasiūlė, ką reikia daryti su Eurosojūzu.

item