D. Trumpas Rytų Europai pasiūlys dujų iš JAV

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas ketina paskatinti Rytų Europos lyderius pirkti dujas iš Amerikos, o ne Rusijos. Baltieji ...

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas ketina paskatinti Rytų Europos lyderius pirkti dujas iš Amerikos, o ne Rusijos. Baltieji rūmai pranešė, jog tai prezidentas ketina padaryti per vizitą Varšuvoje.

Lietuva ir kitos regiono šalys siekia kuo labiau sumažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos. Pavyzdžiui, Lietuva pasistatė suskystintųjų gamtinių dujų terminalą ir dalį dujų perka iš Norvegijos. Į Lenkiją neseniai atplaukė pirmasis suskystintųjų gamtinių dujų krovinys iš Jungtinių Valstijų. 

D. Trumpas lankydamasis Varšuvoje ketina paraginti Rytų ir Centrinės Europos šalių lyderius daugiau dujų pirkti iš Amerikos. Tai, anot Baltųjų rūmų jis pasakys „Trijų jūrų“ aukščiausio lygio susitikime, kuriame dalyvaus vadovai valstybių, kurios išsidėsčiusios aplink Adrijos, Baltijos ir Juodąją jūras.

Jungtinės Valstijos pastaruoju metu ėmė vis intensyviau ieškoti rinkų, kurioms galėtų tiekti gamtines dujas, nes šalyje ėmus naudoti naują technologiją, dujos tapo pigesnės ir jų išgaunama daugiau.


Susiję

Šiaurės Amerika 4173456452668457286
item