D. Trumpas pareiškė, kad neleis „transseksualams“ tarnauti JAV kariuomenėje

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad neleis vadinamiesiems „transseksualams“ tarnauti šalies kariniuo...

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad neleis vadinamiesiems „transseksualams“ tarnauti šalies kariniuose daliniuose.

„Po konsultacijos su savo generolais ir kariuomenės ekspertais, pranešu, jog Jungtinių Valstijų vyriausybė nepriims ir neleis transseksualiems žmonėms bet kokiu būdu tarnauti JAV kariuomenėje“, teigiama socialiniame tinkle Twitter išplatintame prezidento pareiškime.

„Mūsų kariuomenė turi susitelkti į ryžtingą ir visą apimančią pergalę ir negali būti apsunkinta milžiniškomis medicininėmis išlaidomis ir trukdžiais, kuriuos sukeltų transseksualai kariuomenėje“, teigė D. Trumpas.

Pernai Baracko Obamos administracija nusprendė leisti „transseksualams“ atvirai tarnauti kariuomenėje. Tačiau birželį gynybos sekretorius Jamesas Mattisas šešiems mėnesiams atidėjo B. Obamos sprendimo vykdymą.

B. Obamos valdymo metu kai kuriuose kariniuose daliniuose, tame tarpe ir visuose JAV karinio jūrų laivyno daliniuose, įvesti pakantumo „transseksualumui“ apmokymai, kuriuose privalomai dalyvauti turėjo visi kariai.

2011 m. Obama atšaukė „Neklausk, nesakyk“ (angl. „Don‘t ask, don‘t tell“) politiką, pradėtą prezidento Clintono 1993 m., draudusią atviriems homoseksualams tarnauti kariuomenėje. Homoseksualams tai buvo leidžiama daryti tol, kol jie neviešindavo savo homoseksualumo.

Obama taip pat paskyrė atvirą homoseksualą Ericą Fanningą armijos sekretoriumi - aukščiausiu civiliniu tarnautoju kariuomenėje. Fanningas buvo vienas iš pagrindinių „Neklausk, nesakyk“ panaikinimo aktyvistų.

Nuo „Neklausk, nesakyk“ politikos panaikinimo labai stipriai padaugėjo vyrų išprievartavimo kariuomenėje atvejų. Amerikos psichologų asociacija atskleidė, kad Gynybos departamentas slėpė apie 15% vyrų išprievartavimo atvejų. 2011 m. kariuomenėje įvyko 19 300 vyrų išprievartavimų, o 2012 m. jis skaičius pašoko iki 26 300.

2015 m. gruodį Obama atvėrė kelią moterims tarnauti koviniuose jūrų pėstininkų daliniuose, tai lėmė didesnį sužeidimų skaičių ir bendrą komandinio lygio smukimą.

Per savo aštuonerių metų prezidentavimo laikotarpį Obama atleido šimtus geriausių kariuomenės pareigūnų, tarp jų ir daugybę medalių turinčius generolus dėl jų nesutikimo su vykdoma revoliucija kariuomenėje ir į jų vietas paskyrė daugybę patirties neturinčių karininkų. Atsistatydinęs generolas majoras Paulas Vallely tada teigė, kad „Obama specialiai susilpnino ir nusiaubė mūsų kariuomenę, Pentagoną ir susilpnino JAV kaip supervalstybės statusą. Kiekvieno, kuris su tuo nesutinka ar apie tai prakalba garsiai, yra atsikratoma.“

Parengta pagal Msn.com ir Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 7927182088675894529
item