D. Britanijoje mokytojų profsąjunga reikalauja mokytojams įvesti privalomus „gender įvairovės“ mokymus

Jungtinėje Karalystėje veikianti trečia pagal dydį šalies švietimo darbuotojų profsąjunga reikalauja įvesti privalomą „ gender įvairovės...

Jungtinėje Karalystėje veikianti trečia pagal dydį šalies švietimo darbuotojų profsąjunga reikalauja įvesti privalomą „gender įvairovės“ mokymą vadinamųjų šeštojo skyriaus koledžų (angl. sixth form college), atliekančių vidurinį mokymą mokiniams nuo 16 iki 19 metų, ir tolesnio mokymosi institucijų mokytojams. Taip pat siūloma teisiškai bausti darbuotojus, naudojančius „nekorektiškus“ kreipinius kalbantis su asmenimis, kurie sakosi nesą nei vyras, nei moteris.

Mokytojų ir lektorių sąjungos Velso skyriaus prezidentė Leslie Tipping pareiškė, kad toks privalomas mokytojų apmokymas jau ir taip gerokai vėluoja, o mokytojai nežino, kokius kreipinius naudoti, kai mokinys neidentifikuoja savęs nei vyru, nei moterimi.

Teigiama, kad tokie apmokymai esą padėtų mokytojams geriau suprasti teises mokinių, kurie sakosi esą „transseksualai“ arba vadina save „nebinariniais“ - terminu, reiškiančiu savęs nepriskirimą nei vienai iš dviejų biologinių lyčių.

Nacionalinės mokinių sąjungos darbuotojams LGBT+ reikalams Jasperis Williamsas teigia, jog darbuotojai patiria daug sunkumų, nežinodami, kaip bendrauti su „nebinarinį“ savo statusą apskelbusiais mokiniais, todėl apmokymai esą turėtų būti būtini.

Parengta pagal BBC.com ir Breitbart.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 7863194848238914192
item