Vokietijoje stipriai išaugo duriamaisiais ginklais padaromų nusikaltimų skaičius

Migrantas iš Sirijos buvo mirtinai subadytas peiliu šiaurės Vokietijoje kito siro dėl to, kad Ramadano metu valgė ledus. Žmogžudystė, įv...

Migrantas iš Sirijos buvo mirtinai subadytas peiliu šiaurės Vokietijoje kito siro dėl to, kad Ramadano metu valgė ledus. Žmogžudystė, įvykdyta dienos metu judriame pėsčiųjų rajone Oldenburge, nėra tik paskutinis bandymo Vokietijos gatvėse įvesti šariato teisę pavyzdys. Šis nusikaltimas atspindi ir augantį kruvinų nusikaltimų, daromų peiliais, kirviais ar mačetėmis, skaičių.

Peiliai, kirviai ir mačetės tapo ginklais, kuriuos renkasi nusikaltėliai Vokietijoje, turinčioje vienus griežčiausių šaunamųjų ginklų laikymo ribojimų Europoje. Peiliai ne tik naudojami džihadistų atakose, bet vis dažniau ir kitokio tipo žmogžudystėms, apiplėšimams, įsiveržimams į namus, seksualiniams išpuoliams ir daugybei kitų smurtinių nusikaltimų formų.

Patikimos nusikaltimų, Vokietijoje įvykdomų duriamaisiais ginklais, statistikos nėra. Tačiau Vokietijos policijos registruose atliktas tyrimas rodo, jog per pastaruosius dešimt metų duriamaisiais ginklais vykdomų nusikaltimų skaičius Vokietijoje išaugo 1200 procentų. Apie 4000 tokių nusikaltimų policija ėmė tirti 2016 metais, kai tuo tarpu 2007 metais jų užfiksuota vos 300.

Taip pat neįmanoma tiksliai nustatyti, kiek iš šių duriamaisiais ginklais įvykdytų nusikaltimų buvo susiję su migrantais. Vis plačiau policijos ir žiniasklaidos taikoma cenzūra nebeleidžia piliečiams žinoti daugelio nusikaltėlių ir aukų vardų bei jų kilmės šalių.

Tačiau greitas su duriamaisiais ginklais susijusių nusikaltimų išaugimas Vokietijoje sutampa su kanclerės Angelos Merkel sprendimu įsileisti maždaug 2 milijonus migrantų iš Afrikos, Azijos ir Artimųjų Rytų. Praneštų duriamaisiais ginklais įvykdytų nusikaltimų skaičius Vokietijoje per pastaruosius ketverius metus išaugo 600 procentų - nuo 550 2013 metais iki 4000 2016 metais.

Policijos pranešimai rodo, kad šiuos nusikaltimus vykdo tiek migrantai, tiek vietiniai. Kanclerės Merkel atvirų durų politika įsuko smurto ratą, verčiantį vis daugiau ir daugiau žmonių su savimi nešiotis peilius - taip pat ir tam, kad galėtų apsiginti nuo užpuolikų. 

Parengta pagal Gatestoneinstitute.org publikaciją


Susiję

Pasaulis 5907636880256866181
item