Višegrado šalys laikosi sprendimo nepriimti migrantų

EPA-ELTA nuotrauka  Višegrado grupės šalys lieka nepalenkiamos: Lenkija, Čekija, Vengrija ir Slovakija ir toliau nesiruošia dalyvauti p...

EPA-ELTA nuotrauka 
Višegrado grupės šalys lieka nepalenkiamos: Lenkija, Čekija, Vengrija ir Slovakija ir toliau nesiruošia dalyvauti pabėgėlių padalijimo pagal Europos Sąjungos kvotas programoje. Tai pirmadienį Varšuvoje per susitikimą su kolegomis iš Beneliukso šalių patvirtino keturių valstybių premjerai, informuoja agentūra dpa.

Apie tai vyko „audringa diskusija“, slovakų naujienų agentūrai TASR sakė Slovakijos vyriausybės vadovas Robertas Fikas (Roberto Fico).

Europos Komisija prieš Lenkiją, Vengriją ir Čekiją pradėjo sutarties pažeidimo nagrinėjimo procedūrą, nes jos nesutinka bendradarbiauti pasiskirstant pabėgėlius ES.

Slovakija kartu su Vengrija yra apskundusios ES, nes ši sprendimą dėl pabėgėlių kvotų priėmė nepaisydama mažesnių šalių pasipriešinimo. Sutarties pažeidimo nagrinėjimo procedūra prieš Slovakiją nepradėta, nes jis yra priėmusi 16 pabėgėlių ir pažadėjo priimti jų daugiau.


Susiję

Pasaulis 1056609396872745170

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ech, kada išsirinksime Lietuvoje tokią savais besirūpinančią valdžią.

Pikc rašė...

Kad čia ne vien tik valdžios problema - čia visa sistema su purvasklaida, visokiomis įtakos grupėmis, smegenų plovimo kontoromis ir pan. yra ydinga. Ir ne tik - juk kad būtų savais besirūpinanti valdžia, ją turi kažkas išrinkti, O kokius rinkėjus ruošia švietimo sistema? Gi net studentai, būsimieji inteligentai (teoriškai, bet ne praktiškai), "domėjimąsi politika" įsivaizduoja kaip, pvz., kokių nors kvailų paveikslėlių apie Trampą ar visokių tapinų ar užkalnių pezalų dalinimąsi snukiaknygėje (čia realūs pavyzdžiai, ne spekuliacijos) - tai ko iš tokių tikėtis?

Anonimiškas rašė...

Reikia prieš tokius tapinus uzkalnius kurt jaunimo sanbūrius ir kalbėtis jų supratimo kalba nukreipiant protinga linkme

Anonimiškas rašė...

joo,Pikcas teisus-visa žiniasklaida ir jaunimas uzurpuoti.Kaka Ir kaip tą perlaužti? Matyt žmonėms patiems sunku ir suprasti ir pripažinti,kad sąjunga,į kurią patys savo noru stojo,ne tokia jau ir gera.Visai kitas reikalas buvo sovietų sąjungos atveju-buvo žinoma,kad Lietuva į ją buvo įtraukta jėga,todėl ir kritiškiau žiūrėta į ją.

Pikc rašė...

Gal ne visai į temą - bet įdomi info apie studentų organizacijas: http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/vytautas-vysniauskas.-ar-ne-laikas-likviduoti-visas-studentu-atstovybes

item