Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja ją palaikančias demonstracijas

Birželio 14 dieną Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) aukštojo mokslo įstaigų darbuotojams išplatino laišką, kuriuo įspėją apie artėjant...

Birželio 14 dieną Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) aukštojo mokslo įstaigų darbuotojams išplatino laišką, kuriuo įspėją apie artėjantį Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) organizuojamą mitingą ir kviečia imtis atsakomųjų veiksmų - demonstracijų prie Vyriausybės ir pasisakymų spaudoje. 

Kaip skelbėme anksčiau, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo taryba paskelbė protesto akciją – mitingą-eitynes Vilniuje. Renginio pradžia – birželio 15 d. 11 val. prie Lietuvos Respublikos Seimo, nuo kur bus žygiuojama link Vyriausybės. 

Kaip rašoma ministerijos komunikacijos skyriaus išplatintame laiške, „pasak [LAMPSS] mitingo organizatorių, mitinge bus protestuojama prieš vykdomą aukštojo mokslo skurdinimą, neoliberalią socialinę politiką, antidemokratišką aukštojo mokslo reformą“.

Reaguodama į tai ministerija organizuoja atsakomuosius, ministerijos siūlomą reformą palaikančius mitingus. Sunku nepastebėti tokio mėginimo panašumo į sovietmečiu komunistinės valdžios inicijuotas darbo žmonių entuziastingos paramos partijos vykdomai politikai demonstracijas. 

„Jei manote, kad aukštojo mokslo reformos įgyvendinimas yra būtinas žingsnis ir mitingo organizatoriai neteisingai interpretuoja pagrindinius reformos iššūkius ir tikslus, kviečiame susiburti ir išreikšti palaikymą planuojamiems pokyčiams aukštajame moksle. Protesto akcijos metu kviečiame universitetų senatų atstovus ir studentus rinktis prie LR Vyriausybės ir išreikšti palaikymą: plakatais, pasisakymais, taip pat komentarais spaudoje“, - kviečia Švietimo ir mokslo ministerija.




Susiję

Ugdymo politika 5269333004479657840

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Gėda Švietimo Ministerijai .
Atrodo, kad gyvename nedemokratinėje valstybėje, kurioje negalima laisvai reikšti savo nuomonės. Primena Sovietų laikus, kai buvo draudžiama išsakyti mintis. Gal Ministrė prievarta suvarys palaikančius, tokie veiksmai primena Maskvos įvykius.

Anonimiškas rašė...

joo,pritariu.Toks dežavu...Sakau gal dar Seimas ir Vyriausybė,kada susiorganizuoja sau palaikymo akcijas.Va jums ir profesionalai.

item