Seimas triuškinamai atmetė vienalyčių partnerysčių įteisinimo projektą

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo atmetė daugiausiai liberalų frakcijos atstovų registruotą vienalyčių partnerysčių įteisinimo proj...

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo atmetė daugiausiai liberalų frakcijos atstovų registruotą vienalyčių partnerysčių įteisinimo projektą ir jį lydinčias pataisas. Už partnerysčių įteisinimą balsavo 29 Seimo nariai, 59 buvo prieš, 20 - susilaikė. Balsuojant pateikimo stadijoje balsas susilaikant iš esmės reiškia nepritarimą, nes projektas turi surinkti daugumą palaikančių balsų. 

Už partnerysčių įteisinimą balsavo po 9 konservatorius ir socialdemokratus, 8 liberalai ir 3 mišrios grupės nariai. Valstiečių, tvarkiečių ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijose vienalyčių partnerysčių siūlymo nepalaikė nei vienas parlamentaras.


Vienalytės partnerystės įteisinimą palaikė liberalai Virgilijus Alekna, Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vitalijus Gailius, Arūnas Gelūnas, Eugenijus Gentvilas, Simonas Gentvilas, Dovilė Šakalienė, konservatoriai Vytautas Kernagis, Andrius Kubilius, Gabrielius Landsbergis, Tadas Langaitis, Mykolas Majauskas, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Monika Navickienė, Gintarė Skaistė, Ingrida Šimonytė, socialdemokratai Juozas Bernatonis, Rasa Budbergytė, Gediminas Kirkilas, Juozas Olekas, Julius Sabatauskas, Algimantas Salamakinas, Algirdas Sysas, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, mišrios grupės nariai Linas Balsys, Aušra Maldeikienė, Gintaras Steponavičius. 

Projektas atmestas neilgai trukus po to, kai Seimas po pateikimo pritarė susitarimo dėl bendro gyvenimo įteisinimui. Susitarimu dėl bendro gyvenimo siekiama sureguliuoti visų kartu gyvenančių asmenų teisinius santykius, dėl kurių kyla praktinės problemos. Tačiau pagal Susitarimą kartu gyvenantys asmenys, kurie nedeklaruoja siekio sukurti šeimos santykių (nesituokia) ir neturi bendrų vaikų, nebūtų laikomi šeima. Taigi šis Susitarimas apsaugotų prigimtinę šeimą, nes neprilygintų kitų bendro gyvenimo formų išskirtinei susituokusių vyro ir moters bei jų vaikų sąjungai.

Vienalyčių partnerysčių projektas nebuvo grąžintas tobulinti ir atmestas galutinai. Už tai, kad projektas nebūtų tobulinamas, balsavo 64, už tobulinimą - 43 Seimo nariai. 


Susiję

Šeimos politika 3456343979978789453

Rašyti komentarą

22 komentarai

Anonimiškas rašė...

Šaunuoliai.

Anonimiškas rašė...

kaži, ar ateis toks laikas, kai tradicinis TS elektoratas- vyresni tikintys žmonės, b.politiniai kaliniai ir tremtiniai, jų šeimos) susigaudys, kad nauja TS šutvė (Kernagis , G.Landsbergis, Mikulėnienė) juos senai išdūrė, ar ir toliau balsuos prieš savo įsitikinimus, bele tik už "konservatorius"

Anonimiškas rašė...

Puiku, Lietuva dar gyva, naujieji homjaunuoliai nelaimėjo.

Audrius rašė...

Bijojau, kad priims. Puiku, kad atmetė. Taip ir toliau.

Pikc rašė...

Balsavimo rezultatai, iš vienos pusės, iškalbingai parodo, ko verti partijų pavadinimų skirtumai (turiu omenyje LS, LSDP ir TS-LKD), o iš kitos - sudaro tokį, sakyčiau, simbolinio "konservatorių" partijos raidžių ir balsų pasiskirstymo įspūdį: TS (9 už) - LKD (11 prieš). :)

Anonimiškas rašė...

Teisinė ES erdvė ir dramblys porceliano parduotuvėje.
Tęsiant temą apie seksualinių mažumų teises, Lietuvos politikams, visuomenės veikėjams ir pačiai Lietuvos visuomenei svarbu suvokti minėtos teisinės erdvės du pamatinius terminus - "FIZINĖ LYTIS" ir "SOCIALINĖ LYTIS". Kad būtų aiškiau, pateiksiu pavyzdį, mano šių dienų nuotykį. Stojant į kompiuterinių įgūdžių tobulinimo kursus, man buvo pateikta anketa, kurioje prie klausimo "LYTIS ?" pridėtas komentaras "pasirinkite jums tinkamą variantą". Piktavaliai anketos kūrėjai ( gėjai, lesbietės? ) akivaizdžiai meluoja, nes, pildant dokumentus, būtina nurodyti fizinę lytį, kadangi tai yra vienas iš objektyvių asmens tapatybės parametrų. "Socialinė lytis" - Europos tarybos Konvencijos dėl moters teisių apsaugos terminas, kurio nesugebama suvokti užguitoje Lietuvoje ir kuris egzistuoja tik minėtos Konvencijos teisinėje erdvėje. Neraštingi gražuliai teršia Lietuvos įvaizdį, klaidina, naudojasi naivių rinkėjų emocijomis.
Neįmanoma paneigti fakto, kad terminas " socialinė lytis" yra ES teisinėje erdvėje. Ir nebūtina tą faktą naudoti propagandoje prieš ES, ko labai siekia Kremliaus specialios tarnybos. Tikiuosi aišku, kad pavojinga, nenaudinga lietuviui, šiame kontekste varyti prieš ES?
Politikas turi suvokti paprastą dalyką - "socialinė lytis" yra tik teisinės erdvės, ginančios įvairių žmonių teises, terminas. Nesuprasti šito neturit teisės - kitaip tapsit drambliu porceliano parduotuvėje, kremliniu zombiu. Šis terminas galioja tik ribotoje žmogaus teisių apsaugos teisinėje erdvėje. Simonko, akivaizdu, naudojasi mūsų, lietuvių neišprusimu, puola, šmeižia. Vulgarūs populistai gražuliai, nežinodami termino „socialinė lytis“ paskirties, faktiškai padeda suktis propagandiniam gėjų malūnui...
Pagarbiai Arvydas Damijonaitis

1Chingishan rašė...

Bent pats supratai kokią čia nesąmonę parašei?
Dar ačiū Dievui kad yra seime toks Gražulis (jei dar paaiškintum sau (ne mums)kodėl jis vulguarus populistas- tai išvis būtų gerai)

Pamąstymui. Sąrašas tų , kurie balsavo už XQW: rašė...

Socialdemokratai Seimui toliau brukte bruka antikonstitucinį nelietuviškų asmenvardžių rašybos įstatymą (video, nuotraukos)

Pikc rašė...

Čia gi standartinis libkonų fanatikas, kuris neišvengiamai taip "susivėlęs", kad toliau jau nėra kur: jis lyg ir prieš pederastiją, genderizmą bei nelegalus - bet, būdamas libkonas, aršiai pasisako už eurosajūzą ir Partijos Anūką, kurie yra visomis keturiomis UŽ pederastiją, genderizmą ir nelegalus. Todėl ir komentarai tokie šizofreniški - jie tiesiog atspindi tokių veikėjų "vidinį pasaulį". Iš vienos pusės, lyg ir gaila tokių - gi dauguma jų yra garbaus amžiaus žmonės (bet ne visi - fanatizmui amžiaus cenzo nėra :)), bet iš kitos - niekas gi nevertė jų tapti kiaurais libkonų fanatikais, tad jei dabar idiotiškai atrodo, tai juk patys ir kalti. :)

Anonimiškas rašė...

Sergantys sugalvojo socialinę lytį ir likę žmonės turi tai suprasti. Kiti sergantys savo kontroliuojamoje erdvėje gali įsivesti kitokį tapatybės pasirinkimą, pvz. būti Napoleonu (dažniausiai pasitaikantis atvejis), Hanibalu, Einšteinu ar dar kuo nors. Matyt tik išrinktieji gali suvokti socialinės lyties savoką,kaip kažką normalaus.

aurelijus rašė...

man niekas niekada neirodis , kad gejei tai yra geris , man viskas kas kertasi su sventu rastu yra nepriimtina

Anonimiškas rašė...

Ypatingai, jei "lyčių" yra 26 ar daugiau. Matematikoje iš 2 skaičių galima padaryti 4 kombinacijas, bederastai sugeba n kombinacijų.

Anonimiškas rašė...

Keista ir nesuprantama, kad TS nariai A.Kubilius ir G.Landsbergis buvo už. Iškart prisimenu visas jų patriotines kalbas ir apskirtai jų visą tą daug metų trunkantį patosą ,,Lietuvos labui'', kiap jie patys sako.

1Chingishan rašė...

tau dėl anūko keista?? taigi prieš rinkimus jis apie tai pliurpė iki kairę ir į dešinę. kubilius irgi ne pirmą kartą apie tas degradų partnerystes yra kažką pirsnojęs.
Principe- dabar kaukės jau numestos- darysim viską kad kitam seime nebūtų nei vieno liberasto, TS'ininko ir socialdemok RAT'o.

Anonimiškas rašė...

Šis portalas nėra atsilikėlių. Tikrasis atsilikimas yra tada, kai įteisiname tos pačios lyties žmonių partnerytes/santuokas. Ir tai ne tik atsilikimas, bet ir sugedimas, bjaurastis. Jau geriau jūs nustotumėte geisti savo išskirtinių teisių. Jos yra tikrai tik išskirtinės, nepadarys jos jūsų lygiais su kitais, būsit tik dar labiau nemėgstami akiplėšos.

Unknown rašė...

Fuff, aciu Dievui neivede sito sudo...Betgi juokinga, kad konservatoriai, kurie didziai palaiko tradicines vertybes labiau uz pydarastus balsavo negu patys liberalai, ,,laisves'' skelbejai :D

Unknown rašė...

Nieko keisto nėra. Būtų keista, jei konservatoriai (krikščionys - demokratai) būtų balsavę kaip tikri krikščionys, už šeimos vertybes, o socialdemokratai - už socialinį teisingumą. Šiuos dviveidžius mes pažįstam 27 metus ir kitko iš jų nesitikim. Liberalai pasielgė kaip tikri liberalai,- jų tokios vertybės ir tokia ideologija, jie nemeluoja.

Unknown rašė...

kaip ten tas eksperimentas su sudu ir sviestu.jei 9 uz

Margo rašė...

nėra skirtumo tarp partijų, tik yra skirtumas tarp turimų pinigų

Unknown rašė...

Teisybė, čia kažkas rašė, kad liberalai ištikimi savo nuostatoms, o štai konservatoriai, kai kurie, liberaliniai, ne tik kad išduoda krikščionis demokratus, juos tieisog prarijo, prarijo tremtinius, politinius kalinius ir jau suvirškino, bandė praryti tautininkus, dalį prarijo, kita dalimi užspringo.

Anonimiškas rašė...

Boožie, nejaugi yra vilties? Bijau net džiaugtis.
Apropos, Andrius Kubilius sėdi dviejuose parlamentuose? Nuje, šitokio proto politikų trūksta, tai ir aria nabagas per dvi darbovietes.

Anonimiškas rašė...

Aha. Tai tuoj skaitysim labai baisų straipsnį, kaip Briuseliaus neklystantys protai kritikuoja Lietuvą ir ragina taisyti priimtus šia tema įstatymus :)

item