Nyderlandų imigrantai privalės pasirašyti įsipareigojimą remti ir puoselėti olandų vertybes

Olandijos senatas balsavo dėl įstatymų pataisos, kurioje teigiama, kad visi Nyderlandų imigrantai privalės pasirašyti įsipareigojimą, tvi...

Olandijos senatas balsavo dėl įstatymų pataisos, kurioje teigiama, kad visi Nyderlandų imigrantai privalės pasirašyti įsipareigojimą, tvirtinantį olandų vertybių rėmimą ir puoselėjimą. Tai bus laikoma imigrantų integracijos egzamino dalimi. Socialinių reikalų ministerija praneša, kad šis integracijos įstatymo pakeitimas įsigalios spalio 1-ą dieną.

Prieš pasirašant įsipareigojimą, vyks kursai, kurių metu imigrantai bus supažindinami su olandų visuomenės standartais,  nuostatais ir vertybėmis. Šis kursas bus siūlomas tos savivaldybės, į kurią atvyks imigrantas. Po kursų visi imigrantai privalės pasirašyti kursų išklausymo patvirtinimą ir pažadą gerbti visuomenę ir aktyviai prisidėti prie jos veiklos.

Šią pataisą pasiūliusio Socialinių reikalų ministro Lodewijko Asscherio teigimu, „kursai informuos atvykėlius apie Nyderlandų visuomenės nekintamas teises, pareigas bei esmines vertybes. Mums visi šie nuostatai yra akivaizdūs, tačiau atvykėliams dažniausiai – visiškai priešingai. Todėl yra labai svarbu nuo pat pirmų dienų apie tai kalbėti labai aiškiai“.

Nuo spalio 1-os imigrantai negalės užbaigti integracijos egzamino, nepasirašydami šio įsipareigojimo. Tokiu atveju, jiems nebus suteikiamas  leidimas nuolat gyventi ar Nyderlandų pilietybė. Be to, imigrantams, atsisakiusiems pasirašyti įsipareigojimą, gali tekti sumokėti 340 eurų baudą.

Pasak ministerijos, ši pataisa yra ypač taikytina prieglobsčio prašytojams ir tiems, kurie į Nyderlandus atvyksta siekdami sukurti šeimą.

Susiję

Pasaulis 4674483030936062482

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Reiketu ir lietuviams taikyti. Nes tai, kas savaime suprantama Nyderlandu Karalystes pilieciui, visai nebutinai suprantama tulam lietuviui

Anonimiškas rašė...

joo,tai olandų neišgelbės...

item