Mokslas demaskuoja genderizmo ideologiją

Netikrų naujienų ir alternatyvių faktų laikais, kai mokslo šalininkai eina į gatves, protestuodami prieš mokslo logikai prieštaraujančias...

Netikrų naujienų ir alternatyvių faktų laikais, kai mokslo šalininkai eina į gatves, protestuodami prieš mokslo logikai prieštaraujančias ideologijas, moksliniu nepagrįstumu labiausiai išsiskiria vadinamoji genderizmo ideologija. Ji teigia, kad skirtumai tarp vyro ir moters yra ne biologiniai, o tik socialinių stereotipų primetami lyčių vaidmenys.

Tačiau pastaruoju metu pasirodo vis daugiau rimtų mokslinių tyrimų apie gilius biologinius skirtumus tarp vyro ir moters. Neseniai akademiniame žurnale BMC biology publikuotas straipsnis pateikė išvadą, kad nepaisant tokių pačių vyrų ir moterų genų, skirtumai tarp lyčių priklauso nuo to, kaip šie genai aktyvuojami: „Vyrai ir moterys turi beveik identiškus genų rinkinius, tačiau jie yra dvilypiai ir skirtingai reaguoja į ligas. Dvilypiai bruožai pagal lytį yra skirtingai išreiškiamų genų abiejose lytyse rezultatas. Tokiems genams gali būti taikomi skirtingi ir net vienas kitam prieštaraujantys apribojimai abiejose lytyse. Tai gali daryti poveikį žmogaus evoliucijai, kurios metu skirtingų lyčių genai lemia skirtingą mutaciją“.

Kitaip tariant, vyrai ir moterys turi ne tik skirtingus lytinius organus, bet lyčių skirtumai daro įtaką kiekvienai kūno ląstelei.

Šaltinis: agendaeurope.com

Susiję

Skaitiniai 7904778583485523847
item