Londone Koraną cituojančios užpuolikės sumušė ir padūrė vaikų darželio auklėtoją

Vaikų darželis „Little Diamonds“ Rytų Londone birželio 7 d. rytą vaikų darželio darbuotoja eidama į darbą buvo padurta ir sumušta trijų...

Vaikų darželis „Little Diamonds“
Rytų Londone birželio 7 d. rytą vaikų darželio darbuotoja eidama į darbą buvo padurta ir sumušta trijų ją užpuolusių merginų, praneša dienraštis „The Evening Standard“.

30 metų amžiaus moteris ėjo nuo Wanstead stoties į Hermon Hill gatvėje esantį „Little Diamonds“ vaikų darželį, kai iš nugaros prie jos priartėjo trys užpuolikės. Šios pargriovė ją ant žemės ir pradėjo kumščiuoti bei spardyti.

Vaikų darželio „Little Diamonds“ direktorė Karrien Stevens dienraščiui „The Evening Standard“ tikino, kad užpuolikės garsiai citavo Koraną.

Moteris pasakojo: „Mūsų darbuotoja ėjo į darbą, kai iš nugaros garsiai cituodamos Koraną prie jos priartėjo trys musulmonės. Jos pargriovė ją ant žemės ir pradėjo kumščiuoti bei spardyti. Vieną jų išsitraukė peilį ir dūrė jai į ranką.“

Trys įtariamosios pabėgo iš įvykio vietos prieš atvykstant policijos pareigūnams, kurie atvykę drauge su medikais rado padurtą auką.

Darželio darbuotoja buvo išvežta į ligoninę Rytų Londone. Manoma, kad pavojus jos gyvybei negresia. Įtariamosios kol kas vis dar yra laisvėje ir tyrimas tęsiasi.


Susiję

Pasaulis 344876607874080727

Rašyti komentarą

23 komentarai

linalk rašė...

ale vat darbuotoja - Koraną išmano :o..Dėl manęs galėtų rėkaliot ką nori... O gal; vis dėlto buvo reikalas pykti - juk tai Anglija sus savo debiliškais vaikų saugojimais?

Anonimiškas rašė...

Paauglės merginukės, o jau vardan Korano su peiliu žmones puola - tai kas bus toliau?

Pikc rašė...

O, koks liberalus požiūris! Kadangi užpuolikės buvo alach-babachės - t.y. didžiai godojamų "mažumų" (kas, be abejo, automatiškai reiškia, kad diskriminuojamų) atstovės - reikia kuo skubiausiai a) išgalvoti pateisinimą ("O gal; vis dėlto buvo reikalas pykti"), b) diskredituoti auką ("ale vat darbuotoja - Koraną išmano") ir c) nuvertinti nusikaltimą kaip nereikšmingą ("Dėl manęs galėtų rėkaliot ką nori"). :)
Na, o keletą visiškai nereikšmingų niuansų (t.y. kad komentatorė nė velnio nežino nei aukos tautybės (o gal irgi kokia arabė?), nei kokia kalba užpuolikės šūkavo (o gal angliškai - kad auka suprastų, už ką mušama) ir kad kalbama apie sumušimą ir sužeidimą peiliu, o ne tiesiog pašūkavimą) galima saugiai ignoruoti. :)

Anonimiškas rašė...

Gerb. Pikc, ar pastebėjote, kaip padažnėjo teroristiniai išpuoliai UK prieš pat šiandien vykstančius parlamento rinkimus? Idomumo dėlei: kai JAV prezidentu buvo išrinktas B.Obama, UK premjeras D.Cameronas kvietimą atvykti į UK jam įteikė praėjus metams po jo (B.Oabmos) išrinkimo prezidentu, o kuomet JAV prezidentu buvo išrinktas D.Trumpas, praėjus savaitei po inauguracijos UK premjerė T.May įteikė kvietimą jam atvykti oficialaus valstybinio vizito į UK.

linalk rašė...

būtent (nežinau ar) gerbiamas Pikc - informacija labai šališka.Kad citavo Koraną sako išvis įvykio nemačiusi..Ši informacija praktiškai yra kurstanti nesantaiką..Nes mūsiškiai lietuviai irgi pasimuša ir pasipjausto ir dar rusiškai keikdamiesi..Tai gal tada reik sakyt, kad rusai puola?

O tamsta iš karto rodai piktumą.Kaip aš "diskreditavau" auklę? Man rodos, nusistebėjau, kad išmano Koraną, nes žino, jog jį citavo.Aš tikrai nesuprasčiau, kad cituoja Koraną - tai kur čia nusikaltimo nuvertinimas? Ir pateisinimas jau ne kartą gyvenimo įrodytas - Anglijoj darželių auklėtojos ir mokyklų mokytojos turi ypatingai atidžiai stebėti vaikus, ar neturi mėlynių ir pranešti apie jas kaip apie galimą smurtą prieš vaikus..Tamsta gal tokių dalykų nežinai, bet aš iš artimų giminaičių pavyzdžių žinau

Pikc rašė...

Ką jūs sakot? Įvykio nemačiusi? Tikrai? Nežinojau, kad "eyewitness" verčiama kaip "įvykio nemačiusi". Ačiū, dabar žinosiu liberastinio vertimo ypatumus. :)
Ir - jo, "neteisingai mąstančių" daužymas ir pjovimas nėra "neapykantos kurstymas", o štai kalbėjimas apie tai - garantuotai "heit spyč". Vienžo, pagal liberastinę logiką, ar tai neapykanta, ar ne, priklauso nuo to, KAS daro, o ne KĄ daro. Na, čia nieko naujo. :)
Dar vienas "geležinis argumentas": jeigu kas išsitraukęs peilį rėkauja "allah" ir "qran" - tai visai nieko nereiškia. Tikrai-tikrai. Nes nu lietuviai irgi kartais nelietuviškai keikiasi. :D
Beje, kalbant apie šališkumą - va, ištrinti alacho ir korano minavojimą tikrai nešališka: https://www.youtube.com/watch?v=3FoOH-Qk740

Pikc rašė...

Tai sakot, britų konservatoriai kebabus organizuoja kibišus daryti, kad rinkimus laimėtų? :) Kiek pastebėjau, dažnai klaidingai manoma, jog faktas, kad britai nenori eurosajūzo diktatūros automatiškai reiškia, kad jie atsisakė liberal-neomarksistinės tolerastijos idiotizmo. Bet juk taip nėra - jie tiesiog savo idiotizmu nori užsiimti atskirai nuo sajūzo. Tik tiek. Nėra ten jokio nacionalinio atgimimo - čia grynai administracinio pobūdžio klausimas.
P.S. O raudono barako aš apskritai niekur ir niekada nekviesčiau. :)

Anonimiškas rašė...

Gerb. Pikc, kad, anot Jūsų - ,,britų konservatoriai kebabus organizuoja kibišus daryti, kad rinkimus laimėtų?'' - šitaip aš tikrai nepasakiau. Šie išpuoliai man kaip tik atrodo pavojinga sabotažo forma, nes terorizmą kaip temą rinkiminei kampanijai galėjo plačiai naudoti ir britų konservatorių oponentai. O apie liberal-neomarksistines blogybes - čia matysime, kaip viskas susiklostys vėliau; esu tikras, kad ilgainiui vistiek bus atpažinta, kas yra kas. Liberal-neomarksistinis blogis visam pasauly prieis liepto galą, ir labai greitai.

Anonimiškas rašė...

Gerb. Linalk, leiskite paklausti Jūsų - ar užpuolikės citavo patį Koraną? - jei taip, kokį tekstą konkrečiai? - ar tik paminėjo Korano pavadinimą? Tai du skirtingi dalykai.

Pikc rašė...

Gerb. Anonime, bėda ta, kad nieko tikrai nežinome, tad kad ir ką manytume - tai bus niekuo nepagrįstos spėlionės. Kebabų terorizmą iš tikrųjų galima labai įvairiai panaudoti. Pastaruoju metu populiariausias būdas - kaip įrodymą, kad vietiniai dar nepakankamai atviri beigi tolerantiški, todėl vargšai diskriminuojami nelegalai negali integruotis, tai ir radikalėja. :)
Na, o kad liberal-marksizmas prieis liepto galą - tai neišvengiama. Klausimas tik, kada tai bus ir kiek tai kainuos.

Pikc rašė...

Tiesą sakant, klausimas turėtų būti adresuotas ne "linailk", nes tai ne jos teiginys. Vis dėlto, kad klausimas neliktų "kyboti" leisiu sau į jį atsakyti. KIEK Korano minėjimas ir citavimas šiomis aplinkybėmis yra skirtingi dalykai? Kad būtų aiškiau, įsivaizduokime groteskišką situaciją: gauja peiliais ginkluotų krikščionių, šaukdami "Laudetur Jesus Christus!" ir minėdami Bibliją, užpuola ir sužaloja "nekrikštą". Auka ir (arba) liudininkai teigia, kad užpuolikai citavo Bibliją. Klausimai:
1. Kiek aktualus šioje situacijoje būtų paklausimas "ar užpuolikai citavo pačią Bibliją? - jei taip, kokį tekstą konkrečiai? - ar tik paminėjo Biblijos pavadinimą? Tai du skirtingi dalykai."? Kitaip tariant - kiek šiuo konkrečiu atveju svarbu, citavo jie tą Bibliją ar tik paminėjo?
2. Kiek adekvatus būtų sarkastiškas teiginys "ale vat darbuotoja - Bibliją išmano"?
3. Kiek adekvatus būtų spėjimas, kad čia gal visai ne religiniai dalykai - gal užpuolikai tiesiog "turėjo dėl ko pykti"?
4. Kiek adekvatus būtų teiginys, kad religinių motyvų minėjimas šiame įvykyje yra "labai šališka informacija"?
Kaip sako - klausimai, klausimai... :)

linalk rašė...

taigi, akivaizdu, kad tiesa kažkur kažkokia. Tą ir turėjau omeny.O faktus reiktų teikti tiksliai ir aiškiai

Pikc rašė...

Tiesa yra tokia, kad jei tik koks krikščionis, tarkim, nepalankiai apie pederastus pasisako - tai iškart "religious bigot", "hate speech" ir pan. šyza pasipila, o jei alach-babachai ką nors papjauna, sumuša ar nušauna, "progresyvistai" iškart suskumba vienas per kitą rėkti, kad "religija če ne prie ko" ir visokių "išvartymų" ieškoti (žr. mano pirmą atsakymą tamstai) - pvz., jei kebabas ką nors nušauna, šaukdamas "allahu akbar" - tai koks čia islamas? Čia šiaip, matyt, vargšelis tiesiog psichologinių problemų šeimoj turėjo. Jei kebabės taip pat šaukdamos darželio auklėtoją peiliu sužalojo - tai irgi islamas niekuo dėtas - šiaip, matyt, dėl vaikų pyko. Ir apskritai - niekas čia neaišku. ;)
Šis atvejis - tipiškas pavyzdys: gauja kebabių aiškiai iš religinių paskatų užpuolė žmogų, tačiau "linailk" - "če nesiskaito, tiesa kažkur kažkokia". ;)

Anonimiškas rašė...

www.lrt.lt/naujienos/pasaulyje/3/175858/apzvalgininkas_ne_kovoti_reikia_ne_su_islamistu_ekstremistais net keista, kad LRT tok5 įdėjo

Pikc rašė...

Aha, tikrai netikėta. Matyt, elertė šutvė paskaitė pradžią, pamatė, kad Terezą Mei kritikuoja ir nusprendė įsidėti, nes juk Mei - už "Breksitą", tai viską, kas prieš ją, reikia skelbti. Na, o kas ten toliau rašoma - ai, negi svarbu? :)

linalk rašė...

mielas Pick (labai tinka jums jūsų nic'as) akivaizdu, kad esate visiškas gerovės valstybės eilinis pilietis.Per ekraną "prisigaudote" "tikrų" žinių, žinote, ką keikti, ką girti..Tokie piliečiai labai verkia dėl keliasdešimt teroro akte žuvusių savo šalies piliečių, bet ramiai valgo toliau, žiūrėdami, kaip MILIJONAI žmonių dėl nesibaigiančio karo priversti bėgti iš savo namų ir savo žemės.Tokie piliečiai ramiai kramsnoja ir keikia "juodašiknius" bei baisiai pyksta dėl mano nuostabos, kad darželio auklėtoja tikrai tikrai? suprato, jog užpuolikės citavo Koraną. Ir dar labai pyksta,kad man atrodo, jog lietuviai rusiškai keikdamiesi gali būti apšaukti rusais..ko dar pykstate, mielas Pik???...:)

Pikc rašė...

Vajė, koks kiaurumas! :D Ant tokios faunos ir pykti nėra kaip - nes vis tiek nesupras, dėl ko. :D
P.S. Vis dėlto, juokinga, kai masinės dezinformacijos priemonių dėka tolerastine ksenofilija apsirgę veikėjai KITIEMS bando prikergti "tikrų žinių prisigaudymą iš ekrano". :D:D:D

linalk rašė...

tiesą sakant, prastas jūsų kalbėjimas, labai prastas...Tai kaip ten Anglijoj su tais darželiais ir mokyklom - reikia bijoti, kad vaikas įsitaisys mėlynę ar ne, apkaltins tėvus smurtu, ar ne?

Pikc rašė...

Grybauti į nesusijusias temas ir KITUS kaltinti "prastu kalbėjimu"? Ką aš žinau... ;)

linalk rašė...

Man tik klausimai kilo, o ytemas pats ir išvystei :)))

Pikc rašė...

Esama tokio "lengvo" skirtumo tarp normalaus klausimo ir jau standartiniais tapusių liberastinių išvedžiojimų "islamas če ne prie ko". ;)
P.S. Jei lietuvių kalba parašytą sakinį "įkirsti" per sunku - angliškai nugrybavimas apie smurto apibrėžimo idiotizmą temoje apie islamistus vadinasi 'off topic'. ;)

linalk rašė...

o, angliškai moki? Lygis

Pikc rašė...

Nea - tai tamstelė parodėte "lygį". ;)

item