„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už 7 žmones pražudžiusį išpuolį Londone

Vadinamoji „Islamo valstybė“ prisiima atsakomybę už septynių gyvybių pareikalavusį ir dar 48 žmones sužeidusį išpuolį Londone. Tai skelbi...

Vadinamoji „Islamo valstybė“ prisiima atsakomybę už septynių gyvybių pareikalavusį ir dar 48 žmones sužeidusį išpuolį Londone. Tai skelbia su grupuote siejama naujienų agentūra. Tuo metu Jungtinėje Karalystėje prieš ketvirtadienį vyksiančius parlamento rinkimus ruošiamasi politinės agitacijos savaitei.

Nors politikai buvo susitarę sekmadienį sustabdyti rinkimų kampanijas, Theresos May kalba po Saugumo Tarybos posėdžio paskatino tolesnę agitaciją. Jos kalba apie naujus kovos su terorizmu būdus ir būtinybę sunaikinti ekstremizmo sklaidos židinius internete bei musulmonų bendruomenėse turėjo dar kartą užtvirtinti ryžtingos lyderės įvaizdį.

Opozicijoje esančių leiboristų lyderis Jeremy Corbynas sekmadienį kalbėjo apie poreikį sugrąžinti didesnes policijos pajėgas bei apie rimtą dialogą su Persijos įlankos valstybių lyderiais apie teroristinių grupuočių finansavimą.

Tačiau manoma, kad rinkimų baigčiai didesnę įtaką turės kiti ekonominiai bei socialiniai klausimai, tarp kurių šalies ateitis po išstojimo iš Europos Sąjungos.

Teroristinį išpuolį tirianti policija teigia, kad jai yra žinomos užpuolikų tapatybės. Trys užpuolikai šeštadienio vakarą (21.58 val. Didžiosios Britanijos laiku) ant Londono tilto pradžioje automobiliu taranavo praeivius, o tada netoliese esančiame Borafo turgaus rajone žmones badė peiliais.

Šis išpuolis - jau trečiasis Didžiojoje Britanijoje per trijų mėnesių laikotarpį. Kovą automobiliu važiavęs užpuolikas iš pradžių partrenkė kelis pėsčiuosius ant Vestminsterio tilto ir rėžėsi į vartus prie parlamento, ten peiliu sužalodamas pareigūną. Iš viso žuvo penki žmonės. Prieš kelias savaites Mančesterio arenoje JAV popdainininkės Ariana Grande koncerto pabaigoje savižudis detonavo bombą ir pražudė 22 žmones.


Susiję

Pasaulis 4458676566377624906

Rašyti komentarą

2 komentarai

sodininkas Antaninis rašė...

Jie tai prisiėmė ir prisiims; darė ar kiti padarė, bet kodėl KALTĖS neprisiima tikrieji kaltininkai - ''politkorektiškieji'' snobai valdžiosna susėdę? Juk jų politinė trumparegystė pagimdė ir išugdė tai, už ką reikia deginti žvakutes......

Pikc rašė...

O kodėl turėtų? Jie visiškai nesijaučia kalti - taigi jie naują multi-kulti visuomenę lipdo, didžiai svarbų darbą dirba. O kad alach-babachai ką nors pašaudo, patraiško ar pasprogdina - ką jau padarysi, neišvengiami nuostoliai. Kaip sako, mišką kerta - skiedros lekia. Ir apskritai, tokie įvykiai tik į naudą: galima dar labiau paleisti gerklę, kad čia viskas dėl vietinių nepakankamo atvirumo beigi tolerancijos, kad reikia vietinius dar labiau užspausti, idant "ultradešinieji radikalai" valdžion neateitų. :)

item