D.Trumpas paskelbė, kad JAV traukiasi iš Paryžiaus klimato susitarimo

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį paskelbė, kad Jungtinės Valstijos traukiasi iš Paryžiaus klimato susitarimo - 2015 metais ...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį paskelbė, kad Jungtinės Valstijos traukiasi iš Paryžiaus klimato susitarimo - 2015 metais COP21 klimato kaitos konferencijoje Paryžiuje pasirašyto Jungtinių Tautų (JT) susitarimo, praneša „France24“.

Nuo šios dienos JAV nutraukia šio susitarimo įgyvendinimą, pareiškė D. Trumpas. Tačiau jis pridūrė, kad apsvarstytų galimybę vėl prie jo prisijungti, jei šis būtų persvarstytas ir taptų naudingesnis JAV ekonomikai.

JAV vadovas tvirtino, kad susitarimas yra neteisingas JAV darbininkų ir mokesčių mokėtojų atžvilgiu ir kad dabartinės jo nuostatos yra naudingesnės kitoms šalims, ypač Indijai ir Kinijai.

„Šis susitarimas yra ne tiek apie klimatą, kiek apie kitas šalis, įgyjančias finansinį pranašumą prieš JAV“, - sakė D. Trumpas.

„Buvau išrinktas atstovauti Pitsburgo gyventojams - ne Paryžiaus“, - pridūrė jis.

Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Japonijos vadovai bei JT generalinis sekretorius tikėjosi spausdami D. Trumpą pasiekti, kad JAV laikytųsi pažado mažinti savo išmetamo anglies dioksido kiekį.

„Nenorime, kad kiti lyderiai ir kitos šalys toliau iš mūsų juoktųsi. Ir jie nebesijuoks“, - ketvirtadienį pareiškė D. Trumpas.

„Tos pačios šalys, kurios dabar mūsų prašo neatšaukti susitarimo, yra šalys, kurios bendrai Amerikai kainavo trilijonus dolerių dėl griežtos prekybos praktikos ir daugeliu atveju nepakankamo mūsų gyvybiškai svarbaus aljanso finansavimo“, - pridūrė JAV prezidentas.


Susiję

Šiaurės Amerika 318326476339847420
item