Dėl partizanų prilyginimo teroristams siūloma atleisti D. Udrį iš „Go Vilniaus“ vadovo pareigų

Vdu.lt nuotr Birželio 1 d. Vilniaus savivaldybės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kreipėsi į Vilniaus ...

Vdu.lt nuotr
Birželio 1 d. Vilniaus savivaldybės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kreipėsi į Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių, prašydama įvertinti savivaldybės valdomos įstaigos „Go Vilnius“ vadovo Dariaus Udrio elgesį. Pastarasis socialiniame tinkle „Facebook“ Lietuvos partizanų ginkluotą pasipriešinimą okupacinei sovietų valdžiai prilygino terorizmui.

Savivaldybės nariai miesto mero klausia, ar Darius Udrys yra tinkamas toliau eiti pareigas po to, kai savo pasisakymais įžeidė šimtus tūkstančių nuo okupacijos nukentėjusių asmenų ir jų šeimų. Ponas D.Udrys yra ne eilinis savivaldybės biurokratas, bet žmogus, kuris pristato Vilniaus miestą investuotojams ir reprezentuoja jį itin didelės svarbos susitikimuose – tokie jo pareiškimai suduoda stiprų smūgį ne tik jo asmeninei, bet ir „Go Vilnius“ bei Vilniaus miesto savivaldybės reputacijai. Tai leidžia kvestionuoti D. Udrio tolimesnę ateitį šiose pareigose.

„Nesuvokiama, kaip vakarietiškai valstybinei įstaigai gali vadovauti žmogus, kuris  ne tik neišmano mūsų istorijos, tačiau savo pasisakymais viešojoje erdvėje niekina Lietuvos laisvės kovotojus ir skleidžia Lietuvos valstybingumo svarbą nuvertinančias istorines interpretacijas. Tokie Vilniaus savivaldybei pavaldžios viešosios įstaigos vadovo pasisakymai yra skandalingi ir turi būti griežtai įvertinti miesto vadovų“, – teigė Adomas Bužinskas.

 „Go Vilnius“ yra Vilniaus miesto savivaldybės įsteigta viešoji įstaiga, atsakinga už tarptautinį turizmą, miesto rinkodarą ir investicijų skatinimą.


Susiję

Politika 6689904193102097191
item