Dar vienam liberalui pateikti įtarimai kyšininkavimu

Buvusiam Seimo nariui ir liberalui Šarūnui Gustainiui prokurorai pareiškė įtarimus kyšininkavimu politinės korupcijos byloje. Prokurorai ...

Buvusiam Seimo nariui ir liberalui Šarūnui Gustainiui prokurorai pareiškė įtarimus kyšininkavimu politinės korupcijos byloje. Prokurorai nurodo, kad atliekant šį ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė papildomus įtarimus dėl Š. Gustainio papirkimo ir pačiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

„Ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs Seimo narys Š. G. iš vieno Lietuvoje esančio koncerno viceprezidento R. K., už koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą Seime, priėmė 8 700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai“, – rašoma Generalinės prokuratūros pranešime.

Iš viso šioje byloje pranešimai apie įtarimus yra įteikti penkiems asmenims: be Š. Gustainio – buvusiam liberalų vadovui Eligijui Masiuliui, buvusiam Seimo nariui Vytautui Gapšiui, taip pat dabartiniam parlamentarui Gintarui Steponavičiui ir Raimondui Kurlianskiui.

Susiję

Politika 9077766762845654766
item