Vokietijos vidaus reikalų ministerija: prieglobsčio prašytojai pernai padarė 50 proc. daugiau nusikaltimų

Vokietijos vidaus reikalų ministerija pranešė apie išaugusį nusikaltimų, vykdomų prieglobsčio prašytojų, skaičių. Teigiama, jog tokių nus...

Vokietijos vidaus reikalų ministerija pranešė apie išaugusį nusikaltimų, vykdomų prieglobsčio prašytojų, skaičių. Teigiama, jog tokių nusikaltimų skaičius 2016 metais išaugo net 52,7 procentais.

Kaip rašo šalies dienraštis Welt, 2016 metais migrantų atliktų nusikaltimų skaičius siekė daugiau  nei 616 tūkstančių, atmetus tuos nusikaltimus, kuriuos gali atlikti tik migrantai, pavyzdžiui, nelegalius atvykimus į Vokietiją. Tai 52,7 proc. daugiau nei praeitais metais.

Nors prieglobsčio prašytojų atliekami nusikaltimai sudaro 8,6 proc. visų šalyje padaromų nusikaltimų, jie lyginant su kitomis visuomenės grupėmis nusikaltimus atlieka net kelis kartus dažniau. 8,6 proc. visų nusikaltimų atlieka prieglobsčio prašytojai, kurių šalyje yra vos 2 proc.

31 proc. iš nusikaltimu apkaltintų prieglobsčio prašytojų kaltinamas atlikęs daugiau nei vieną nusikaltimą.

Ypač dažnai prieglobsčio prašytojai atlieka nusikaltimus, susijusius su užpuolimu ir seksualiniu priekabiavimu. Sudarydami 2 proc. visų Vokietijos gyventojų jie atsakingi net už 15 proc. šalyje įvykdomų užpuolimų ir seksualinių išpuolių bei 10 proc. vagysčių.

Į šį skaičiavimą neįtraukti ilgai šalyje gyvenantys užsieniečiai, turintys darbus, bei turistai.

Parengta pagal Welt.de ir Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 4691657066007684466

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Na žinant liberalios Vokietijos žiniasklaidos principus tai šį skaičių reikėtu padidinti kokius 2 kartus.

Pikc rašė...

Optimistas. :)

item