Tautininkai ir respublikonai susijungė į vieną partiją

Šeštadienį įvykusiame Tautininkų sąjungos suvažiavimo antrojoje dalyje buvo nutarta pritarti Biržų mero Valdemaro Valkiūno vadovaujamos R...

Šeštadienį įvykusiame Tautininkų sąjungos suvažiavimo antrojoje dalyje buvo nutarta pritarti Biržų mero Valdemaro Valkiūno vadovaujamos Respublikonų partijos prisijungimui prie Tautininkų sąjungos. Atsižvelgdamas į tai, Tautininkų sąjungos suvažiavimas priėmė nutarimą papildyti Tautininkų sąjungos pavadinimą. Nuo šiol partija vadinsis Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga. Joje bus 3300 narių.

Pirmojoje Tautininkų sąjungos suvažiavimo dalyje, įvykusioje sausio 14 d. jau buvo pritarta būsimam Respublikonų partijos prisijungimui prie Tautininkų sąjungos. Tuo metu buvo išrinktas ir naujas partijos pirmininkas Sakalas Gorodeckis bei 21 Tarybos narys, patvirtinti nauji partijos įstatai. Suvažiavimas padarė pertrauką, laukdamas Respublikonų partijos sprendimo.

Antrojoje suvažiavimo dalyje buvo patvirtintas jau priimtas Respublikonų partijos sprendimas prisijungti prie Tautininkų sąjungos. Į Tautininkų sąjungos Tarybą suvažiavimas kooptavo tris Respublikonų partijos atstovus, dar 5 atstovus pagal susitarimą su respublikonais ketina deleguoti partijos kraštų sueigos. Taip pat Tautininkų sąjungos pirmininko pavaduotojais buvo išrinkti du Respublikonų partijos atstovai. Jais tapo buvęs Respublikonų partijos pirmininkas Valdemas Valkiūnas (pirmasis pirmininko pavaduotojas) ir buvęs Respublikonų partijos pirmininko pavaduotojas Juozas Dingelis, kuris taip pat yra Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas. Išrinkti ir du pirmininko pavaduotojai ir iš Tautininkų sąjungos senbuvių tarpo. Jais tapo psichologas, publicistas ir buvęs Seimo narys Gediminas Navaitis bei ūkininkas Marijus Čekavičius.


Susiję

Politika 6337517300398520766
item