Skandalingai pagarsėjęs Vilniaus savivaldybės tarybos narys siekia „lyčiai neutralių“ tualetų

M. A. Haroldas (kairėje) ir R. Šimašius Skandalingais pareiškimais ir elgesiu pagarsėjęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys i...

M. A. Haroldas (kairėje) ir R. Šimašius
Skandalingais pareiškimais ir elgesiu pagarsėjęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir savivaldybės grupės „Miestas už LGBT lygybę“ pirmininkas Markas Adamas Haroldas siekė, kad Vilniuje būtų leidžiamas tik „lyčiai neutralus“ tualetų ženklinimas.

Jo siūlymu, tualetai turėtų būti ženklinami neutraliu užrašu „WC“, pašalinant lyties nuorodą. Tokį sprendimą Vilniaus savivaldybės administraciją jis ragino priimti iki gegužės 17 dienos, kai, pasak jo, buvo minima tarptautinė diena prieš homofobiją.

Vis dėlto savivaldybės administracija, pasitarusi su darbuotojų profsąjungų atstovais, nusprendė nepriimti šio sprendimo.

Meto Remigijaus Šimašiaus teigimu, jis pritaria šiai iniciatyvai ir mano, kad ji logiška, tačiau klausimas „nėra pats svarbiausias“ ir jam nepritarė darbutojų profsąjunga. Vis tik jeigu darbuotojų nusistatymas pasikeistų, mero teigimu, toks sprendimas ateityje galėtų būti priimtas.

Susiję

Pažangos ideologija 93153399452750244
item