Skandalingai pagarsėjęs Vilniaus savivaldybės tarybos narys siekia „lyčiai neutralių“ tualetų

M. A. Haroldas (kairėje) ir R. Šimašius Skandalingais pareiškimais ir elgesiu pagarsėjęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys i...

M. A. Haroldas (kairėje) ir R. Šimašius
Skandalingais pareiškimais ir elgesiu pagarsėjęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir savivaldybės grupės „Miestas už LGBT lygybę“ pirmininkas Markas Adamas Haroldas siekė, kad Vilniuje būtų leidžiamas tik „lyčiai neutralus“ tualetų ženklinimas.

Jo siūlymu, tualetai turėtų būti ženklinami neutraliu užrašu „WC“, pašalinant lyties nuorodą. Tokį sprendimą Vilniaus savivaldybės administraciją jis ragino priimti iki gegužės 17 dienos, kai, pasak jo, buvo minima tarptautinė diena prieš homofobiją.

Vis dėlto savivaldybės administracija, pasitarusi su darbuotojų profsąjungų atstovais, nusprendė nepriimti šio sprendimo.

Meto Remigijaus Šimašiaus teigimu, jis pritaria šiai iniciatyvai ir mano, kad ji logiška, tačiau klausimas „nėra pats svarbiausias“ ir jam nepritarė darbutojų profsąjunga. Vis tik jeigu darbuotojų nusistatymas pasikeistų, mero teigimu, toks sprendimas ateityje galėtų būti priimtas.

Susiję

Pažangos ideologija 93153399452750244

Rašyti komentarą

6 komentarai

Kiemsargis rašė...

Gal atsilieps kas nors , kas balsavo už šitą "Mark Adam Harold" ? Niekaip nesuprantu, kaip tokia "asilo kepurė" galėjo būti išrinkta į šias pareigas.

Pikc rašė...

Na, pažiūrėkite į veikėjus raudonais aptemptais džinsais, "konversais" ir akinukais storais rėmeliais ir nuliu dioptrijų, į bičais apsimetinėjančias mergiotes, į visą liberastinį jaunimėlį, kliedintį apie "laisves" beigi "teises" - ir pamatysite to padaro elektoratą. ;)

Anonimiškas rašė...

Pasiūlymas. Bendri tualetai tai čia pažangu ,bet dar galima šitą idėja patobulinti pav, dviviečiai , triviečiai ir daugiau klozetai. Jokių kabinų , kad būtu galima vieni kitus stebėti. Dviaukščiai triaukščiai tualetai su skaidriomis stiklo grindimis...... Žodžiu tikrai yra kur tobulėti vardan tolerancijos, pažangos, lyčių lygybės, europos be sienų . Vienų žodžiu - švenčiame įvairove ,tai citata iš šiemetinės eurovizijos.

Unknown rašė...

Kiek dar šitie su-binukai, atsiprašau ligoniai tyčiosis iš žmogiškumo - tai viena didžiausių grėsmių ir klastingiausių intervencijų per visą Lietuvos istoriją. Juk turėtų būti įstatymai priverstinai juos gydyti nes jų įtaka ir daroma žala didelė - kai kurie politikieriai ir valdžios atstovai jiems simpatizuoja. Bet juk iškrypimas aiški patologija reikalaujanti medicinos įsikišimo. Gėda už valdžios atstovus ir politikus, kurie jiems pataikauja.

Lygybė, tai ne išsireikalaujamas dalykas rašė...

"Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir savivaldybės grupės „Miestas už LGBT lygybę“ pirmininkas Markas Adamas Haroldas"...

- Argi tie, kuriems antro galo reikalai pirmoj vietoj, gali būti lygūs normaliems? Paršai, pagal genetinį kodą, irgi labai panašūs į žmogų. Tai gal ir juos prisilyginam?

Paprastas Žmogus rašė...

Tualetai jiems svarbiausia. Labai simboliška :)

item