Seime eksponuojami lesbiečių, gėjų ir transeksualų portretai

Propatria.lt nuotr. Kaip pranešama Seimo tinklalapyje publikuojamame pranešime spaudai, Seime eksponuojamos fotografės Arcanos Feminos ...

Propatria.lt nuotr.
Kaip pranešama Seimo tinklalapyje publikuojamame pranešime spaudai, Seime eksponuojamos fotografės Arcanos Feminos lesbiečių, gėjų ir transeksualų nuotraukos iš jos ir LGBT aktyvisto Romo Zabarausko knygos „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“.

Rašoma, jog fotografė A. Femina, fotografuodama transeksualus siekia „permąstyti lytiškumo kategorijas ir pažvelgti į žmogaus asmenybę už jo lyties ribų“.

Eksponuojamą parodą Spaudos konferencijų salėje žada pristatyti Seimo narė Aušrinė Armonaitė, kurį ją ir inicijavo. A. Armonaitė teigia, kad paroda norima atkreipti dėmesį ir į „partnerystės instituto nebuvimą, daugelį metų Seime dominavusias diskriminacines iniciatyvas“.

Kaip teigiama parodos aprašyme, „Seimo Jungiamoji galerija suteikia unikalią galimybę darbus eksponuoti iš abiejų pusių. Tokia vidaus ir išorės opozicija paraleli vis dažnesniam Lietuvos LGBT+ žmonių apsisprendimui gyventi ne tik patogų asmeninį gyvenimą, bet ir viešai atsiskleisti, siekiant politinių pokyčių šalyje“.


Susiję

Pažangos ideologija 7078904500860815441
item