Seimas pritarė LVŽS siūlymams, kaip sumažinti vaistų kainas Lietuvoje

Propatria.lt nuotr. Seimas pritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai priklausančių Seimo narių Aurelijaus Verygo...

Propatria.lt nuotr.
Seimas pritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai priklausančių Seimo narių Aurelijaus Verygos ir Agnės Širinskienės pasiūlytoms Farmacijos įstatymo pataisoms.

Priėmus pataisas ir nustačius pareigą sudaryti Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainyną 4 kartus per metus, bus greičiau reaguojama į vaistinių preparatų kainų sumažėjimą referencinėse valstybėse ir atitinkamai perskaičiuojamos visų įrašytų į kainyną vaistinių preparatų kainos.

Bazinių kainų apskaičiavimo tvarkos apraše nustatyti privalomi gamintojo deklaruojamos kainos mažinimo reikalavimai taip pat bus taikomi 4 kartus per metus. Atsižvelgiant į tai, kad referencinėse valstybėse vaistinių preparatų kainos per metus sumažėja apie 3–5 procentus, Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainyno sudarymas kiekvieną ketvirtį leistų papildomai sutaupyti apie 2 mln. eurų PSDF biudžeto lėšų. Be to, privalomų gamintojų deklaruojamos kainos mažinimo reikalavimų taikymas kelis kartus per metus labiau paskatintų gamintojus konkuruoti kainomis ir tai sudarytų sąlygas pacientų priemokoms mažėti.


Susiję

Ekonomika 8500638884171075438
item