J.Kaczynskis: pabėgėlių perkėlimas į Lenkiją taptų socialine katastrofa

Perkėlus į Lenkiją daug pabėgėlių, atvykusių į Europos Sąjungą kilus migracijos krizei, padėtis šalyje pasikeistų į blogąją pusę. Tai pir...

Perkėlus į Lenkiją daug pabėgėlių, atvykusių į Europos Sąjungą kilus migracijos krizei, padėtis šalyje pasikeistų į blogąją pusę. Tai pirmadienį laikraštyje „Gazeta Polska Codziennie“ paskelbtame interviu pareiškė valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis.

„Turėtume visiškai pakeisti mūsų kultūrą, radikaliai sumažinti saugumo lygį mūsų šalyje. Omenyje turimas ne tik terorizmas, tokių grėsmių yra kur kas daugiau, tai reiškia savotišką socialinę katastrofą“, - sakė politikas. Anot jo, esant dabartinei situacijai Lenkija turi ginti savo poziciją tiek politinėmis priemonėmis, tiek Europos Sąjungos Teisingumo Teisme.

Kaip neigiamo pabėgėlių perkėlimo poveikio pavyzdį J. Kaczynskis pateikė situaciją Suomijoje, kuri, pasak jo, iš pradžių priėmė tik 100 imigrantų, o dabar jų ten yra jau 18 tūkstančių.

„Tai mechanizmas, kurio paskui jau neįmanoma sustabdyti“, - sakė politikas. „Jeigu norėtume užkirsti kelią imigrantų agresijos bangai, bent jau prieš moteris, reikėtų imtis represijų. Jeigu imtumės represijų, tai iškart taptume jiems nacistais. Tai būtų užburtas ratas. Mes tiesiog negalime į tai veltis“, - teigė J. Kaczynskis.

Prieš beveik dvejus metus pagal nelegalių migrantų, atvykusių į ES, perkėlimo programą Lenkija įsipareigojo priimti savo teritorijoje 7 tūkstančius pabėgėlių. Atėjus į valdžią J. Kaczynskio Teisės ir teisingumo partijai, Varšuva pareiškė neprisidėsianti prie atvykėlių įkurdinimo ir niekada nesutiksianti su jokiomis kvotomis.


Susiję

Pasaulis 6232922803635805489

Rašyti komentarą

4 komentarai

Pikc rašė...

Va, ŠITUO klausimu reikia su Lenkija solidarizuotis, o ne pataikauti jų šovinizmui bei imperialistinėms ambicijoms.

Anonimiškas rašė...

Kad mums tokią valdžią su stuburu!

Anonimiškas rašė...

Tarsi tyro oro gurkšnis .Va tokie vadovai turėtu būti kiekvienoje šalyje. Labai smarkiai sumažėtu krizių, karų ir terorizmo . Pagarba tokiems vadovams ir žmonėms kurie tokius išrenka.

Pikc rašė...

Jo, tik tiek, kad ne mes tuo gurkšniu kvėpuojam. Pas mus, deja, valdžia jau įprasto tipo - kaip V. Radžvilas sakė, "Jei­gu žmo­gus pa­si­jau­čia aukš­čiau už ki­tą, jis – di­džiu­lis po­nas. Jei­gu su­si­du­ria su bent per cen­ti­met­rą aukš­tes­niu už jį pa­tį, – iš kar­to virs­ta šliu­žu."

item