JAV Atstovų rūmai balsavo už „Obamacare“ ir finansavimo „Planuotai tėvystei“ panaikinimą

Jungtinių Valstijų Atstovų rūmai vos 4 balsų persvara (217 „už“ ir 213 „prieš“) balsavo už finansavimo „Planuotos tėvystės“ organizacijai...

Jungtinių Valstijų Atstovų rūmai vos 4 balsų persvara (217 „už“ ir 213 „prieš“) balsavo už finansavimo „Planuotos tėvystės“ organizacijai panaikinimą ir Baracko Obamos sveikatos apsaugos reformų - vadinamojo „Obamacare“ - pakeitimą prezidento Donaldo Trumpo siūlomu modeliu.

Priimtas Amerikos sveikatos apsaugos įstatymas vieneriems metams panaikina beveik visą finansavimą didžiausiai abortų klinikas valdančiai organizacijai „Planuota tėvystė“ - 390 iš 450 milijonų JAV dolerių, kuriuos ji gauna iš valstybės. Finansavimo šiai organizacijai ir „Obamacare“ panaikinimas buvo vieni pagrindinių Donaldo Trumpo pažadų rinkimų kampanijos metu.

Dabar įstatymas turės būti patvirtintas Senate. Jis yra tokio tipo, kad jam priimti reikės tik 51, o ne 60, kaip įprasta, senatorių balsų. Taip yra todėl, kad įstatymas pirmiausia yra susijęs su biudžeto perskirstymu priimtas vykstant vadinamajam biudžeto „taikinimo“ procesui.

Atstovų rūmai už Donaldo Trumpo siūlomus sveikatos apsaugos sistemos pakeitimus turėjo balsuoti dar balandžio 24 dieną, bet respublikonams nesusitarus tarpusavyje įstatymą teko atsiimti dar prieš pradedant už jį balsuoti.

Anksčiau nepavykus panaikinti finansavimo „Planuotai tėvystei“ paprasto įstatymo keliu, dabar jis panaikinamas tik vieneriems metams biudžeto perskirstymo keliu. Įstatymas finansavimą, gaunamą „Planuotos tėvystės“ organizacijos, kurios didžiąją veiklos dalį sudaro abortai, perkelia bendruomenių sveikatos centrams, teikiantiems kur kas įvairesnias paslaugas.

Siūlymai panaikinti finansavimą kilo prieš porą metų, kai paaiškėjo, kad „Planuotos tėvystės“ organizacija nelegaliai ir be motinų sutikimo prekiauja abortų metu nužudytų kūdikių kūno dalimis.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 3749367712647186080

Rašyti komentarą

2 komentarai

Augustinas rašė...

Nors ir mažas skirtumas tarp už ir prieš balsavusiųjų, bet vis tiek valio. :)

glorija rašė...

Labai gerai. Man patinka.

item