Hamburge migrantų apgyvendinimui pradėti konfiskuoti privatūs būstai

Hamburge, antrame pagal dydį Vokietijos mieste, siekiant geriau įkurdinti prieglobsčio prašytojus, šiai paskirčiai pradėti konfiskuoti pr...

Hamburge, antrame pagal dydį Vokietijos mieste, siekiant geriau įkurdinti prieglobsčio prašytojus, šiai paskirčiai pradėti konfiskuoti privatiems asmenims priklausantys būstai.

Miesto pareigūnai jau nuo 2015 metų konfiskuoja komercines patalpas ir paverčia jas migrantų apgyvendinimo vietomis, tačiau dabar mieste pradėta konfiskuoti ir privatiems asmenims priklausančias gyvenamasias patalpas.

Hamburgo pareigūnai jau konfiskavo šešis būstus Hammo rajone, esančiame netoli miesto centro. Pranešama, jog būstuose niekas negyveno nuo 2012 metų. Miesto valdžia pradėjo patalpų remontą ir ruošiasi jas nuomoti migrantams, nors tam nepritaria būstų savininkas. Dar daugiau - miesto valdžios atstovė Sorina Weiland pareiškė, kad visas remonto išlaidas turės padengti patalpų savininkas.

Tokie valdžios veiksmai leistini pagal 1982 metais priimtą ir 2013 metais socialdemokratų valdžios atnaujintą Hamburgo gyvenamųjų namų apsaugos įstatymą, leidžiantį miesto valdžiai konfiskuoti bet kokią gyvenamosios paskirties nuosavybę, jeigu joje negyvenama ilgiau nei 4 mėnesius.

Teigiama, jog tokiais precedento iki šiol Vokietijoje neturėjusiais veiksmais siekiama paskatinti laisvų būstų savininkus pradėti juos nuomoti. Tai ypač aktualu mieste vis daugėjant migrantų.

Socialdemokratų ir Žaliųjų valdžia Hamburge neseniai įkūrė telefono liniją, kuria miesto gyventojai gali pranešti apie negyvenamus būstus. Tam tikslui taip pat sukurtas internetinis puslapis.

2015 metais Hamburgo parlamentas priėmė įstatymą, leidžiantį miestui konfiskuoti nenaudojamas komercinės paskirties patalpas bei žemę ir panaudoti migrantų apgyvendinimui.

Panašus siūlymas įgalinti miesto valdžią konfiskuoti gyvenamosios paskirties patalpas ir panaudoti jas migrantų apgyvendinimui buvo svarstomas ir Berlyne, tačiau viešai suabejojus jo atitikimu Konstitucijai, iniciatoriai savo siūlymą atsiėmė.

Parengta pagal Gatestoneinstitute.org informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5208451079474814491

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tokia naujiena gali stebinti tik laukinius. Vokietijos Konstitucijoje yra norma, sakanti, kad nuosavybe ipareigoja. Laukiniams nuosavybe tik suteikia teises, bet nekuria pareigu.

Anonimiškas rašė...

Teise i asmenini turta pazeidziama, tipo man reikia tai ir paiimu realiai tokiu istatymu galima nevykdyti,o nuosavybe ginti ginklu.

Pikc rašė...

Įdomus pareiškimas, atsižvelgiant į tai, kad ta nuosavybė perduodama laukiniams, kurie gauna teises be pareigų. :D
Dar įdomesnis, kad jis atsiranda faunos, iki fanatizmo ginančios "šventą beigi neliečiamą teisę į nuosavybę", stovyklose. Bet čia, matyt, priklauso nuo to, kieno ta nuosavybė ir kokiais tikslais atimama - "ideologiškai teisingais" ar ne. :)
Kažkaip įtariu, kad jie policija išmestų kokius nelegalus skvoterius, užsimaniusius "teisių be pareigų", ta fauna "laukinių" terminą taikytų NE skvoteriams. ;)

Anonimiškas rašė...

Nuosavybės pasisavinimas vadinamas vagyste.

item